Ελληνίδα γιατρός στο Νέο Δελχί μιλάει στην ΕΡΤ για την πανδημία και την ινδική μετάλλαξη

11:19 26/4/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δοκιμασία που περνάει η Ινδία με την πανδημία του κορονοϊού και τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της δεύτερης σε πληθυσμό χώρας στον κόσμο, μετά την Κίνα, περιέγραψε στην ΕΡΤ, η Ευγενία Βλαχοπούλου, γενική γιατρός στο Νέο Δελχί. “Η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού είναι πιο μεταδοτική, για το εάν είναι και πιο θανατηφόρα δεν έχει αποδειχθεί” ενημέρωσε. “Στη Βομβάη η ινδική μετάλλαξη αφορά στο 30% των περιστατικών και στο Νέο Δελχί το 10%”.

“Τα νοσοκομεία

δεν έχουν οξυγόνο για τους ασθενείς covid και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Με το αυτοκίνητό τους ασθενείς ψάχνουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για παροχή οξυγόνου και μπορεί το βράδυ να καταλήξει σπίτι του χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε”, ενημέρωσε. “Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πανδημία στις μεγάλες πόλεις ανέφερε, η επαρχία δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα”.

Ωστόσο, όπως είπε “Δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει τη μετακίνηση στην επαρχία και εάν γίνει διασπορά στην επαρχία η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη, καθώς εκεί δεν υπάρχουν νοσοκομεία”

Εξηγώντας το πως οδηγήθηκε εκεί η κατάσταση, εξήγησε πως τον Ιανουάριο υπήρξε μια μεγάλη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας, έλεγαν για την Ινδία ότι είναι Covid free και έγιναν γάμοι, χιλιάδες βούτηξαν στον Γάγγη στους φετινούς εορτασμούς για το Κουμπ Μελά– θρησκευτική εορτή για το ξέπλυμα των αμαρτιών- παρά τη σύσταση του πρωθυπουργού για συμβολικό εορτασμό.

Επιπλέον, όπως εξήγησε, για το θλιβερό ρεκόρ των 300.000 κρουσμάτων ημερησίως και τους χιλιάδες νεκρούς από την Covid-19, “συμβάλει και η δυσπιστία του κόσμου να εμβολιαστεί”. “Ο εμβολιασμός άρχισε τον Μάρτιο με δύο εμβόλια AstraZeneca και Covaxin, ενημέρωσε και “από την 1η Μαίου θα μπορούν να εμβολιαστούν ακόμη και από 18 ετών. Έχουν εμβολιαστεί ήδη ένα εκατομμύριο Ινδοί, απειροελάχιστο ποσοστό στο 1.393.409.000 πληθυσμού”.

“Έχουν εξάγει και πολλά εμβόλια κατά του κορονοϊού, που παράγονταν στην Ινδία” ανέφερε “αλλά το θέμα δεν είναι στη διάθεση των εμβολίων είναι στη δυσπιστία του κόσμου” είπε, εξηγώντας πως το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας στους μαζικούς εμβολιασμούς των παιδιών, το αντιμετώπιζαν ως “ένα δηλητήριο που έρχεται από την Αμερική”.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΤο άρθρο Ελληνίδα γιατρός στο Νέο Δελχί μιλάει στην ΕΡΤ για την πανδημία και την ινδική μετάλλαξη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα