«Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος» λέει ο Ροδίτης παπάς - κήρυκας του μίσους και της βίας

ΕΛΛAΔΑ

Έγγραφες εξηγήσεις στο Α.Τ. Ρόδου, στo πλαίσιo προκαταρκτικής εξέτασης, για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος, έδωσε χθες, ο ιερέας Χρήστος Σιάνας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ρόδου, που έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο για το ομοφοβικό και εθνικιστικό του παραλήρημα από αμβωνος.

Όπως αναφέρει η ''Ροδιακή'', με βάση αναφορά του Μιχαήλ Κόκκινου, κυβερνητικού στελέχους και συγκεκριμένα γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών, κλήθηκε ειδικότερα να παράσχει εξηγήσεις για πιθανή εκ μέρους του διάπραξη του αδικήματος που προβλέπει και

τιμωρεί ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 184.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι από τo απομαγνητοφωνημένo κήρυγμά του στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, (δεν προκύπτει ότι πληρούνται η αντικειμενική και η υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος.

Επεσήμανε ότι επρόκειτο για μία ομιλία συναισθηματικώς φορτισμένη, καθότι συνέπεσε χρονικώς με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε αυτή την ομιλία εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη χώρα και ειδικότερα για την βαθύτατα αντεθνική πολιτική συμφωνία με τα Σκόπια, όπως είπε.

Για τις κατηγορίες σχετικά με τις αποστροφές προς το ποίμνιο να «πτύσει» τους πολιτικούς που τυχόν συναντήσει, επεσήμανε ότι δεν κρίνονται πρόσφορες να πείσουν οιοδήποτε άνθρωπο να συμπεριφερθεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο σημείο «όταν δείτε πολιτικό, μπορείτε να τον εφτύσετε ή είσαστε κότες και θα πάτε να τον αγκαλιάσετε….κύριε βουλευτά μου……;», απευθύνει ένα ρητορικό ερώτημα προς όσους παρακολουθούν την ομιλία του και στο δεύτερο «όποιο πολιτικό δείτε, φτύστε τον, αλλά ούτε και το σάλιο σας αξίζει…..», ταυτόχρονη με την προτροπή είναι και η αποτροπή προς διάπραξη της δήθεν αξιόποινης πράξης.

Ο εφημέριος τόνισε μάλιστα ότι σκοπός του κ. Κόκκινου, με την αναφορά του είναι να καταφέρει τη φίμωσή του… «ώστε ανενόχλητοι και στη Ρόδο να εδραιώσουν τις επαίσχυντες και σε βάρος των καλώς εννοούμενων συμφερόντων της χώρας αποφάσεών τους και τις επιλογές του πολιτικού του προϊσταμένου υπουργού των εξωτερικών και της Κυβέρνησής τους».

ΠάπαςΡόδοςκήρυγμαμίσοςΕκκλησίαΣκοπιανόHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήμουν, Ροδίτης,imoun, roditis