Ιαπωνία: Πυροβόλησαν τον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε ενώ έδινε ομιλία – Πληροφορίες ότι είναι νεκρός (Videos)

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, 67 ετών, ο οποίος διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε από σφαίρες κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) στη Νάρα, δεν παρουσιάζει καμία ζωτική ένδειξη, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην πυροσβεστική στην περιοχή, «ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε μοιάζει να βρίσκεται σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής», μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, χρησιμοποιώντας την ορολογία των ιαπωνικών αρχών

όταν ο θάνατος κάποιου μένει απλά να διαπιστωθεί από ιατροδικαστικό.

Ούτε η αστυνομία, ούτε η πυροσβεστική ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν επίσημα την πληροφορία αυτή όταν επικοινώνησε μαζί τους το Γαλλικό Πρακτορείο.

First video of attempted assassination attempt on Shinzo Abe: pic.twitter.com/3GrQX7QLpK

Scott Stedman (@ScottMStedman) July 8, 2022

Video shows attempt of assassination of former prime minister of japan sinzo abe #sinzoabeshortdead #japan pic.twitter.com/x92YU6fzIl

— Rajiv Kashyap (@kashyapRajiv) July 8, 2022

Ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε κατέρρευσε αιμορραγώντας εν μέσω της προεκλογικής ομιλίας που εκφωνούσε. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο πυροβολισμούς, που χτύπησαν στο στήθος και στον λαιμό τον βετεράνο της ιαπωνικής πολιτικής.

WATCH: Bystanders rush to help former Japanese Prime Minister Shinzo Abe after he is shotpic.twitter.com/vgk7fn323p

— BNO News (@BNONews) July 8, 2022

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ο δράστης της επίθεσης εναντίον του εθνικιστή πρώην πρωθυπουργού συνελήφθη και το όπλο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 42 ετών, κατά την ίδια πηγή.

Japan's Former Prime Minister Shinzo Abe was shot! He was hit by two shots on his left chest! ️ Cardiopulmonary arrest: local media reports#ShinzoAbe #BreakingNews pic.twitter.com/usIhc9iyYN

— Madhaw Tiwari (@MadhawTiwari) July 8, 2022

NHK video shows the moment Shinzo Abe’s suspected attacker was stopped. Local media reporting a man in his 40s has been arrested on a charge of attempted murder #Abe #安倍晋三 pic.twitter.com/oMcDV31vfn

— Tom Bateman (@tomb8man) July 8, 2022

Ο Σίνζο Άμπε ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Έκανε δυο θητείες, μια το 2006-2007 και άλλη μια από το 2012 έως το 2020, όταν παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα ανέστειλε την προεκλογική εκστρατεία του

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα της χώρας, το Τόκιο, διακόπτοντας την προεκλογική του εκστρατεία, μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του προκατόχου του – νυν βουλευτή του κόμματός του – Σίνζο Άμπε, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης

Η «μάχη του Μπάτμαν» θα κριθεί στα δικαστήρια (Photos/Video)

Προειδοποιεί τη Δύση ο Πούτιν: Δεν αρχίσαμε καν

Γαλλία: Πακέτο 25 δισ. για την τόνωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιαπωνία, Πυροβόλησαν, Σίνζο Άμπε –,iaponia, pyrovolisan, sinzo abe –