Η ζέστη έφερε πάλι υπέρβαση του ορίου όζοντος- Ποια περιοχή είναι στα «κόκκινα»

ΕΛΛAΔΑ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προειδοποιεί και σήμερα για την υπέρβαση ορίου για το όζον και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η Νέα Σμύρνη ήταν η περιοχή που σημειώθηκε η μεγαλύτερη υπέρβαση του ορίου.

Το Δίκτυο παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας έδωσε αναλυτικό πίνακα με την ώρα και το σημείο στο λεκανοπέδιο όπου το όζον ξεπέρασε το επιτρεπόμενο όριο:

Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο

Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Τι προκαλεί τα υψηλά όρια ενημέρωσης για το όζον;

Η αυξημένη συγκέντρωση στο έδαφος προκαλείται από τις εκπομπές αερίων αυτοκινήτων και βιομηχανικών μονάδων που αλληλεπιδρούν με τη ζέστη και την ηλιοφάνεια. Όσο πιο ζεστή είναι η ημέρα και ισχυρή η ηλιακή ακτινοβολία, τόσο πιο πιθανό είναι να σχηματιστεί όζον στην ατμόσφαιρα. Έτσι, οι τιμές του όζοντος ανεβαίνουν συνήθως καλοκαιρινές μέρες, με άπνοια. Ως εκ τούτου, τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί ένα τέτοιο φαινόμενο και βεβαίως αυτό αφορά κατά κύριο λόγο τις αστικές περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση από το ΥΠΠΕΝ σημειώνουν ότι αναμένεται μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

όζονυπέρβαση ορίουΝέα ΣμύρνηοδηγίεςπροφύλαξηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα