Η βαριά ατζέντα των εθνικών, η εμπιστοσύνη στο επιτελείο Μαξίμου, η γελοιότητα της λέσχης Κηφισιάς, το παπιγιόν Κασσελάκη και ο Παπανώτας

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Με την ατζέντα σε τρία μέτωπα ανοίγει προεκλογικά η μετα-πασχαλινή περίοδος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

-Ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα θα δει τον Ερντογάν με ανοικτά πολλά ζητήματα  και σε αυτά προστέθηκε και το θέμα της μετατροπής σε τζαμί της Μονής.

Ο Τούρκος πρόεδρος θάναι- πάλι- θετικός στα λόγια, αλλά προκλητικός και στις πράξεις.

Οι κόκκινες γραμμές είναι κόκκινες γραμμές, αλλά ο Ερντογάν τις «γκριζάρει» όποτε θέλει.

– Είχαμε τη συγκέντρωση του Αλβανού προέδρου Ράμα στο Γαλάτσι

– Και μας προέκυψε η αναφορά σε «Μακεδονία»

από την νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας.

Σαν πολλά δεν μαζεύονται;

Ξεκινούν τα νέα γκάλοπ

Στα εσωτερικά μας, από σήμερα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μετράνε εκ νέου και στο τέλος της εβδομάδας, θα δούμε πού βρίσκονται τα ποσοστά των κομμάτων, αλλά κυρίως τους δείκτες συμμετοχής διάθεσης στις ευρωεκλογές, αφού η αποχή πλήττει κυρίως τα δύο πρώτα κόμματα ( ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ).

Ανασχηματισμός χωρίς αλλαγές στο Μαξίμου

Στα αμιγώς κυβερνητικά να σας πούμε, ότι ο Μητσοτάκης μετράει τις επιδόσεις των υπουργών οι οποίοι έχουν χρεωθεί περιοχές της χώρας και από αυτό θα εξαρτηθεί το εύρος του ανασχηματισμού στο τέλος του καλοκαιριού παρά τα όσα -δεν – είπε στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Πάντως, ενώ θα έχουμε ανασχηματισμό ή αν θέλετε πιο κομψά, να το πω διορθώσεις στο κυβερνητικό σχήμα, ή καλύτερα «μπες εσύ, βγες εσύ», αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου δεν προβλέπονται.

Ο Μητσοτάκης εκτιμά ότι το σχήμα δουλεύει, βρίσκει τα πατήματα του χωρίς εντάσεις, εσωτερικές έριδες, αδειάσματα και «καρφώματα», οπότε όλα δείχνουν ότι η σύνθεση στο «επιτελικό σύστημα» θα μείνει ως έχει.

Η λέσχη του… χαμένου χρόνου

Γι’ αυτή τη γελοιότητα τάχαμου της «ελληνικής λέσχης Μπίλντεμπεργκ» που την ονομάζουν «session» με πρόεδρο λέει και εμπνευστή της ιδέας τον Απόστολο Ταμβακάκη – έμπειρο τραπεζίτη και ικανό στέλεχος κατά τα άλλα –  τι να πεις!

Καλούν κάθε τρεις και λίγο, Σάββατο μεσημέρι σε ένα καφέ στην Κηφισιά διάφορους της πολιτικής ζωής και τους «ανακρίνουν» με ερωτήσεις.

Κάνουν οι περισσότεροι τους σοβαρούς όταν είναι παρόν οι προσκεκλημένοι ομιλητές και μετά τους χλευάζουν και τους γελοιοποιούν κανονικά στις παρέες τους.

Στην πραγματικότητα η όλη ιστορία είναι για να χάνει κανείς το χρόνο του, καθότι πέρα από κουτσομπολιά περιορισμένης χρήσης δεν προσφέρει κάτι άλλο αυτή η βαρετή διαδικασία.

Κρίμα που και ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε την πρόσκληση να παρευρεθεί στο επόμενο διάστημα.

Α, θα είναι εκεί και όλη η παρέα που τον χλεύαζε και τον λοιδορούσε επί τέσσερα χρόνια.

Θερμά… «συγχαρητήρια» σε όσους σκέφτηκαν να αποδεχτεί την πρόσκληση, και στον ίδιο φυσικά.

Με την ευκαιρία, θα ήταν καλό ο Αλέξης, που και αισθητήριο διαθέτει και εμπειρία πλέον από κακοτοπιές, αλλά και επιπλέον δεν έχει λόγο να βιάζεται, να φιλτράρει ακόμα καλύτερα τις δημόσιες κινήσεις του.

Δεν πρόκειται να τού προσφέρουν τίποτα τέτοιες εμφανίσεις – φοβάμαι μάλλον για αντίθετα αποτελέσματα.

Το dress code ενός γάμου

Αίσθηση έκανε η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο γάμο του εφοπλιστή Ξυλά. Τόσο για το ότι πήγε, όσο και για το επίσημο ντύσιμο (με… παπιγιόν παρακαλώ).

Ξεκινάω από το δεύτερο: Στο γάμο επιβαλλόταν dress code. Ούτε αυτά τα κολλητά με τα οποία πάει στις περιοδείες, ούτε καν με γραβάτα που συχνά φοράει ο Κασσελάκης όταν πάει σε πιο επίσημες πολιτικές εκδηλώσεις. Αυτή η… ενδυματολογική μετάβαση από το “no tie” του Αλέξη Τσίπρα στο… παπιγιόν και μάλιστα το… δετό (ο Τάιλερ φορούσε έτοιμο, έμαθα), είναι και κάπως σοκ για τους Συριζαίους…

Όσο για το πρώτο: δεν μπορούσε να μην ανταποκριθεί, καθότι το σπίτι στο Μέτς, όπου οποίο διαμένει μέχρι τώρα – έως ότου ετοιμαστεί το ιδιόκτητο στο Κολωνάκι – το νοικιάζει από τον γαμπρό! Θα ήταν αγένεια να μην ανταποκριθεί, θεώρησε.

Δηλητήριο από Παπανώτα

Στο μεταξύ ο Κασσελάκης πέρα από τους γάμους, συνεχίζει τις περιοδείες. Το διασκεδάζει όπως φαίνεται, καθότι η υποδοχή παντού είναι θερμή – ανεξάρτητα από το αν και πόσοι θα ψηφίσουν από τους ανθρώπους που θέλουν να τον δουν και να τον ακούσουν.

Εκείνο που δεν διασκεδάζει μαθαίνω – και είναι έτοιμος να… «κράξει» – είναι κάποιες συμπεριφορές όπως του Δημήτρη Παπανώτα.

Ο οποίος από την ώρα που κόπηκε από το ευρωψηφοδέλτιο εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτες του Κασσελάκη λένε ότι τέτοιο δηλητήριο που στάζει ο Παπανώτας, ούτε από τη ΝΔ δεν έχει αντιμετωπίσει.

Εμ, δεν ήξερε, δεν ρώταγε όταν αποφάσιζε να τον συμπεριλάβει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος;

Διαβάστε επίσης:

Πώς κατέληξε στο Γαλάτσι ο Ράμα, αφού απέρριψε το ΣΕΦ, το αστάθμητο life style του Κασσελάκη και οι τρεις πονοκέφαλοι του Ανδρουλάκη

Η επιστροφή της… χαλαρής ψήφου, οι σκέψεις για την πρόεδρο, οι βόλτες του Κασσελάκη και η έδρα Βούτση

Ο μακρύς δρόμος προς τις ευρωεκλογές, οι αγωνίες των κομμάτων, η λήξη του «ιερού συναγερμού» και η στόχευση Κασσελάκη στο κέντρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαξίμου, Κηφισιάς, Κασσελάκη, Παπανώτας,maximou, kifisias, kasselaki, papanotas