Η συγκλονιστική ιστορία ανθρώπου που έκανε ολική μεταμόσχευση προσώπου

ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε χρόνια μετά την επιταχυμένη ολική μεταμόσχευση προσώπου ο Μίτσελ Χάντερ μιλάει για πρώτη φορά για την πρωτοποριακή επέμβαση και τη νέα ζωή που του χάρισε.

«Νιώθω τόσο υγιής όσο και όταν ήμουν 21 ετών. Νιώθω υπέροχα» αναφέρει ο Χάντερ σε συνέντευξη του στο CNN.« Πλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να βγω έξω. Δεν τραβάω τα βλέμματα. Είμαι απλά ένα πρόσωπο μέσα στο πλήθος και αυτό είναι το μόνο που πάντα ήθελα».

Ο Χάντερ υπέστη σοβαρά τραύματα σε ένα αυτοκινητιστικό

ατύχημα το 2001 στο οποίο χτυπήθηκε για περίπου πέντε λεπτά με 10.000 βολτ ηλεκτρικής ενέργειας. Το ηλεκτροσόκ του κόστισε το πρόσωπο και το πόδι του. Παρά το γεγονός ότι είχε ένα τρομερό ατύχημα, ο Χάντερ δεν στάθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις.

«Κοιτάζω πίσω σε αυτό το γεγονός σαν κάτι που με έκανε πιο δυνατό» είπε. «Αυτό που θέλω να πως είναι πως ναι θα ήθελα το πόδι μου και το πρόσωπό μου πίσω, αλλά αν δεν είχε συμβεί αυτό, δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα».

Ο Χάντερ, που σήμερα είναι 35 ετών, ήταν ο δεύτερος αποδέκτης ολικής μεταμόσχευσης προσώπου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε στην Ισπανία το 2010 και η πρώτη σχεδόν ολική μεταμόσχευση προσώπου έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2008.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση 14 ωρών, ο Χάντερ απέκτησε μύτη, βλέφαρα, μυς και νεύρα του προσώπου. Μπορεί ακόμη και να έχει αίσθηση στο δέρμα του. «Ζεστό, κρύο, πόνος, γαργάλημα, το τρίψιμο της γενειάδας μου, ένα φιλί στο πρόσωπο – μπορώ να αισθανθώ τα πάντα» δήλωσε ο Χάντερ. «Ήταν καταπληκτικό, απέκτησα και πάλι αίσθηση».

Εκτός όμως από την αίσθηση ο Χάντερ μπορεί πλέον να ζει μια φυσιολογική ζωή. Πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά και βγαίνει έξω με τα παιδιά του στον κινηματογράφο.

«Είναι υπέροχο. Νιώθω σαν φυσιολογικός άνθρωπος» είπε. «Όταν φεύγω από το σπίτι, ξεκινά η κανονική ρουτίνα. Σηκώνομαι, κάνω μπάνιο, παίρνω τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου, φεύγω, πηγαίνω στα μαγαζιά. Είναι υπέροχο που είμαι ένας κανονικός άνθρωπος και έχω μια δουλειά 8ώρου. Είναι υπέροχο να ξυπνώ και να κάνω τα ίδια πράγματα όπως και ο γείτονας».

Ο Χάντερ είναι ευγνώμων για την επιτυχία της επέμβασής του και ενθαρρύνει κι άλλους να σκεφτούν να γίνουν δότες μεταμόσχευσης προσώπου. « Μπορείτε να δώσετε νέα ζωή σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Νομίζω πως αυτό που αξίζει είναι η ιδέα ότι θα δώσετε νέα ζωή σε έναν άνθρωπο» σημειώνει στη συνέντευξη του.

μεταμόσχευσηολική μεταμόσχευση προσώπουΗΠΑHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα