Η σπάνια περίπτωση του 45χρονου που πέθανε αφού πάλεψε τέσσερις φορές με τον κορωνοϊό

ΚΟΣΜΟΣ

 

Οι ερευνητές του νοσοκομείου Brigham & Women's της Βοστώνης και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ παρουσίασαν την περίπτωση ενός 45χρονου άνδρα στον οργανισμό του οποίου ο κορονοϊός φάνηκε να βρίσκεται σε ύφεση και στη συνέχεια να επανεμφανίζεται τέσσερις φορές.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "New England Journal, διαπίστωσε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε γρήγορα στο σώμα του ασθενή μέσα σε αυτό το διάστημα και τελικά τον οδήγησε στο θάνατο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το παραπάνω

περιστατικό φανερώνει πως ιός μπορεί να εμφανίσει όχι μόνο πολύμηνη αντοχή αλλά και ταχεία εξέλιξη μέσα σε έναν άνθρωπο, αν το ανοσοποιητικό σύστημα του τελευταίου δυσλειτουργεί.

Οι ερευνητές που διεξήγαγαν την παραπάνω μελέτη ανέφεραν ότι ο 45χρονος έπασχε από μακροχρόνια αυτοάνοση διαταραχή και για το λόγο αυτό έκανε θεραπεία με ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Περίπου 40 μέρες μετά την αρχική διάγνωσή του με κορονοϊό, οι εξετάσεις του άνδρα έδειξαν πως ο ιός πλέον εμφάνιζε τάσεις αποδρομής.

Ωστόσο, επέστρεψε δριμύτερος παρά την αντι-ιική θεραπεία με ρεδμεσιβίρη και τα κοκτέιλ αντισωμάτων.

Η λοίμωξη του ασθενούς εμφάνισε εκ νέου ύφεση, αλλά ο ιός επανέκαμψε δύο ακόμα φορές προτού τελικά ο 45χρονος καταλήξει από σοκ και αναπνευστική ανεπάρκεια, πέντε μήνες μετά την αρχική λοίμωξη.

Σύμφωνα με τη μετέπειτα γονιδιωματική ανάλυση, ο άνδρας είχε μολυνθεί μόνο μία φορά από τον κορονοϊό, ωστόσο ο αρχικός ιός είχε εμφανίσει αντοχή και γρήγορη μετάλλαξη στο σώμα του, γεγονός που οδήγησε στον θάνατό του.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα