Η σειρά της ΕΡΤ1 «Το βραχιόλι της φωτιάς» για τους εβραίους της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται (photos)

Σε εξέλιξη και πλήρη ανάπτυξη πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της ιστορικής δραματικής σειράς μυθοπλασίας «Το βραχιόλι της φωτιάς » της ΕΡΤ1 που «μιλά» για πραγματικά γεγονότα όπως άλλωστε και το ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας- Μαγρίζου.

Η νέα σειρά, μικρής φόρμας (μόλις οκτώ επεισοδίων) μεταφέρει στη μικρή οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας εβραίων της Θεσσαλονίκης,

που αναγκάζεται να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό ύστερα από τη μεγάλη πυρκαγιά της πόλης το 1917.

Από αριστερά: Μιχάλης Ταμπακάκης (Ηλίας), Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν), Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα), ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας

Ένα και πλέον αιώνα από τη χρονιά ορόσημο για την Θεσσαλονίκη και 91 χρόνια από το σαρωτικό πογκρόμ στην εβραϊκή φτωχογειτονιά Κάμπελ της Καλαμαριάς από Έλληνες πρόσφυγες και την φασιστική οργάνωση «Εθνική Ένωσις Ελλάς» το, επικών χαρακτηριστικών, μυθιστόρημα διασκευάζεται για την ΕΡΤ σε σειρά και θα διηγηθεί την συγκλονιστική ιστορία των εβραϊκής κοινότητας της πόλης -από τις σημαντικότερες της Ευρώπης- όπως τη βίωσε μια πολυμελή οικογένεια από το 1917 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’50.

Οι δημιουργοί της σειράς θέλουν να αφηγηθούν την ιστορία με προσωποκεντρικό πρόσημο, πέρα από τα εθνοτικά στοιχεία.

Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή (Ζακλίν), Χριστίνα Μαθιουλάκη (Ραχήλ)

Μέσα από τα μάτια του βενιαμίν της οικογένειας, του Ιωσήφ, ο τηλεθεατής θα δει την θυελλώδη και τραγική πορεία μιας οικογένειας εβραίων σε ζοφερή χρονική περίοδο περίπου 40 χρόνων.

Κάθε ένα από τα μέλη της οικογένειας είναι αληθινός ήρωας, όμως ο Ιωσήφ σηκώνει το βάρος της ιστορίας στους ώμους του διότι είναι εκείνος ο οποίος σε τρυφερή ηλικία βίωσε τη φρίκη των κρεματόριων στο Άουσβιτς, υπέστη τα χειρότερα βασανιστήρια και επιβίωσε για να γλιτώσει και εν τέλει να διηγηθεί την ιστορία της οικογένειας του.

Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα)

Σκηνές της σειράς, εξάλλου, θα γυριστούν στο Λαύριο, αλλά και σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε διάφορα σημεία της Αθήνας, που αποτυπώνουν την ατμόσφαιρα και το ύφος της συγκλονιστικής ιστορίας.

Σε βασικούς ρόλους εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Η μουσική είναι του Μίνου Μάτσα.

Το σενάριο είναι των Νίκου Απειρανθίτη – Σοφίας Σωτηρίου και η σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα.

Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν)Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν), Μιχάλης Ταμπακάκης (Ηλίας), Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν), ο σκηνοθέτης Γιώργος ΓκικαπέππαςΟ σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας, Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα), Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν)Παναγιώτης Ξυνός (Ιωσήφ σε παιδική ηλικία), Δημήτρης Αριανούτσος (Ιωσήφ σε νεαρή ηλικία)Χριστίνα Μαθιουλάκη, Νεφέλη Κουρή (Ζακλίν), Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν)

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Η ζωή του Ρόμπι Γουίλιαμς σε ντοκιμαντέρ από την εταιρεία του Ρίντλεϊ Σκοτ

Τηλεθέαση: Στη μάχη οι πρωινές ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών

Το «ολόγραμμα» ενός πολέμου από τους απεσταλμένους της ΕΡΤ (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα