Η πρώτη επίδειξη υψηλής ραπτικής στην Κούβα (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μπαρακ Ομπάμα, την συναυλία των Rolling Stones, ο οίκος μόδας Chanel πραγματοποίησε επίδειξη μόδας στους δρόμους της Αβάνας. Πρόκειται για την πρώτη επίδειξη υψηλής ραπτικής που πραγματοποιείται στο νησί και αποτελεί ακόμα μια κίνηση να αναθερμανθούν οι σχέσεις του κομουνιστικού καθεστώτος με τον υπόλοιπο κόσμο. Διάσημα μοντέλα, fashionistas από όλο τον κόσμο, ηθοποιοί και τραγουδιστές βρέθηκαν στην Αβάνα

για να παρακολουθήσουν την ιστορική αυτή επίδειξη. Μία μεγάλη λεωφόρος της πόλης μετατράπηκε σε πασαρέλα για τα μοντέλα της Chanel που φόρεσαν ρούχα εμπνευσμένα από την κομψότητα της Art Deco της προεπανασταστικής Κούβας.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Channel μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι αρχικά δεν ήταν σίγουρο αν η επίδειξη θα πραγματοποιούνταν, σύμφωνα με τον ίδιο όμως, οι αρχές της χώρας ήταν «πολύ φιλόξενες και εξυπηρετικές». Η Ζιζέλ, ο Βιν Ντίζελ, η Τίλντα Σούιντον, η Βανέσα Παραντί, αλλά και ο εγγονός του Φιντελ Κάστρο (που ελπίζει να γίνει μοντέλο) ήταν μερικοί μόνο από τους celebrities που παραβρέθηκαν.

Ωστόσο, αντιδράσεις προκάλεσαν τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η αστυνομία της Αβάνας η οποία είχε αποκλείσει την περιοχή της επίδειξης ώρες πριν το show, με τους κατοίκους της περιοχής να συγκεντρώνονται πίσω από τα οδοφράγματα και στα μπαλκόνια των σπιτιών ώστε να παρακολουθήσουν την επίδειξη και να καταφέρουν να δούν όλους όσοι βρέθηκαν στην Αβάνα για την επίδειξη. Άλλοι τόνισαν πως η επίδειξη της Chanel στην Κούβα ήταν άνευ ουσίας καθώς τα προϊόντα του οίκου δεν θα μπορούσε ούτε κατά διάνοια να τα αγοράσει ένας μέσος Κουβανός.

ChanelΚούβαεπίδειξη μόδαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα