Η «μαϊμού» του Κασιδιάρη, οι ευθύνες των δικαστών και οι αντιδράσεις στο παραπέντε…

Το πολιτικό σύστημα, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, παρακολουθούσαν ατάραχοι τον Κασιδιάρη να μιλάει από την φυλακή μέσω κινητού τηλεφώνου σε συγκεντρώσεις φασιστών, να τουϊτάρει, να στέλνει επιστολές και να κάνει δηλώσεις!

Και μετά… ξύπνησαν και αποφάσισαν να νομοθετήσουν-χωρίς ομοφωνία- για να αποτρέψουν την κάθοδο στις εκλογές του καταδικασμένου για συμμετοχή

σε εγκληματική οργάνωση. Έστω και αργά.

Τώρα, αν ο νόμος της κυβέρνησης είναι αρκετός για να εμποδίσει το κόμμα του Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές θα το δούμε σε έναν μήνα από τώρα, στις 5 Μαΐου.

Πολλοί λένε, ότι η ρύθμιση έχει προβλήματα νομικά -καθαρά νομικά – και ως έχει, δύσκολα θα περάσει.
Βέβαια, όποιος ανήκει σε αυτό το 3% ή 4% που λένε οι δημοσκοπήσεις ότι έχει σκοπό να ψηφίσει το κόμμα του Κασιδιάρη, δεν πρόκειται να επιστρέψει στη Ν.Δ, ούτε να ψηφίσει κάτι άλλο από το συνταγματικό τόξο, αν βέβαια απαγορευτεί το συγκεκριμένο κόμμα.

Νομίζω ότι το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό και αφορά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και ολόκληρη την κοινωνία. Όχι επειδή η δημοκρατία κινδυνεύει σήμερα, αλλά επειδή τέτοια φαινόμενα μπορεί στο μέλλον να ξαναπάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Είδαμε από το 2010 μέχρι το 2015 ότι τέτοια νεοναζιστικά φαινόμενα βρίσκουν έδαφος όταν η κοινωνία περνάει μεγάλες κρίσεις, όταν απογοητεύεται από το πολιτικό σύστημα, το οποίο πολύς κόσμος απορρίπτει.

Ότι η Χρυσή Αυγή ήταν μια εγκληματική οργάνωση που μεταξύ άλλων δολοφονούσε ανθρώπους, το ξέρουμε. Όπως ξέρουμε και με πόσο κόπο απαλλαχτήκαμε απ’ αυτήν. Τώρα αυτή η πρόκληση επανέρχεται και μας αφορά όλους για δύο βασικούς λόγους:

Πρώτον, γιατί το πολιτικό σύστημα, πρέπει κάθε στιγμή να υπερασπίζεται τον εαυτό του, την αξιοπιστία του και να υπηρετεί τη χώρα και την κοινωνία αντί να αλληλοεξευτελίζονται οι πολιτικές δυνάμεις πετώντας λάσπη.

Δεύτερον, γιατί η κοινωνία, πρέπει να υπερασπίζεται τη δική της αξιοπρέπεια απορρίπτοντας εγκληματικές οργανώσεις που με διάφορα κόλπα προσπαθούν να εμφανίζονται ως δήθεν αντισυστημικές πολιτικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Η παρέμβαση Ντογιάκου για το άβατο της Μυκόνου, οι Ισραηλινοί της Brown στο μένουν – φεύγουν και το «Bo» της παραλιακής που άλλαξε χέρια

Τα προεκλογικά σήριαλ με τα εξοχικά σε Πάρο και Τήνο -με αέρα κοπανιστό- και η (προ-πασχαλινή) δημοσκόπηση της εβδομάδας

Ο φράκτης στον Έβρο, η ψήφος Παπαδημούλη και ο διχασμός στο ΕΛΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα