Η κυβέρνηση σκέφτεται την επιστολική ψήφο μετά το μήνυμα Ανδρουλάκη ότι… τζάμπα συναίνεση δεν έχει

Μία περίεργη (αν)ισορροπία διαμορφώνεται εκεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

Βλέπετε ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν φαίνεται διατεθειμένος να χορέψει τανγκό – στην Κρήτη, άλλωστε, προτιμούν την πεντοζάλη – με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη μυρίστηκαν τη δουλειά ότι ο Μητσοτάκης θέλει να τους εμφανίσει ως γενικά συμφωνούντες με τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες κι αρχίζουν να διαμηνύουν ότι δεν είναι δεδομένοι για τίποτα. Ακόμα και για πράγματα

που συμφωνούσαν στο παρελθόν.

Έτσι, η δια περιπάτου, όπως περίμενε το Μαξίμου, ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Αποδήμων, εξελίσσεται σε θρίλερ.

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει βελτιωτικές παρεμβάσεις σε ένα νομοσχέδιο, που είχε ψηφίσει το 2021! Επικαλούμενο βεβαίως ότι άλλαξαν οι συνθήκες!

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν κρύβει την οργή του και ήδη άφησε αιχμές την Πέμπτη για την τακτική του Ανδρουλάκη.

Αλλά μαθαίνω ότι την ίδια ώρα το Μαξίμου και το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζουν μία κίνηση για να ικανοποιήσουν τα αίτημα του ΠΑΣΟΚ. Διότι χωρίς ΠΑΣΟΚ, είναι δύσκολο να επιχειρήσει η κυβέρνηση έγκριση της ρύθμισης, με ψήφους της ακροδεξιάς.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι το κυβερνητικό επιτελείο σκέφτεται στα σοβαρά να υιοθετήσει την πρόταση του Κινήματος για επιστολική ψήφο.

Δεν μπορώ να σας πω ακόμα αν θα είναι αρκετή αυτή η κίνηση συμβιβασμού, αλλά θα έχει ενδιαφέρον όσο εξελίσσεται αυτό το ιδιότυπο πινγκ πονγκ.

Θα προσθέσω μόνο τούτο: Ούτε στην αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας μη Κρατικών Πανεπιστημίων είναι διατεθειμένο να συναινέσει το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν συμφωνεί γενικά με την ανάγκη αυτή.

Πρώτα θα βλέπει τις προτάσεις της κυβέρνησης, μετά θα επιβάλλει διορθωτικές κινήσεις και μόνο εάν βάζει τη «σφραγίδα» του θα δίνει και ψήφο.

Ο λόγος είναι απλός: Αν ακολουθούν τυφλά τις πρωτοβουλίες Μητσοτάκη στο τέλος δεν θα τους μείνει ούτε κεντρώος ψηφοφόρος!

Σήμερα αποφασίζει ο Πολάκης

Θα σας πω και τα τελευταία νέα από τις εξελίξεις διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και αποφασίζει τι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης.

Η απόφαση του Πολάκη είναι κρίσιμη.

Όχι, δεν θεωρείται φαβορί για την ηγεσία. Αλλά διότι η παρουσία του στην κούρσα μπορεί να κρίνει δύο πράγματα:

Πρώτον το μέγεθος της συμμετοχής – έχει πιστούς που θα πάνε μόνο γι’ αυτόν!

Δεύτερον, το εάν θα οδηγηθεί η μάχη σε δεύτερο γύρο ή θα κερδίσει η Έφη Αχτσιόγλου από τον πρώτο – αν συμφωνούμε βέβαια ότι η πρώην υπουργός είναι φαβορί για την αρχηγία.

Με τον Πολάκη στην κούρσα είναι εξαιρετικά πιθανό να πάμε σε δεύτερο γύρο. Χωρίς τον Παύλο είναι αρκετά πιθανό να μην χρειαστεί αυτός ο δεύτερος γύρος. Και να εκλεγεί η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ την… 3η του Σεπτέμβρη!

Πάντως, χθες βράδυ συνεργάτες του Πολάκη έλεγαν ότι οι πιθανότητες είναι 60-40 να μην κατέβει. Αλλά, ο Παύλος παίρνει αποφάσεις μέσα στη νύχτα και όπως έλεγε ο Χαρίλαος, η νύχτα βγάζει επίσκοπο κι η αυγή μητροπολίτη.

Όχι, για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε…

Διαβάστε επίσης:

Η μανία του Νότη και του Παναγιωτόπουλου με τα άλογα, τα βερεσέ βάγια της Πάτρας και ένα… airball του ΣΥΡΙΖΑ!

Η πικρία του Νικήτα ως… ωρολογιακή βόμβα στη ΝΔ

Η πρεμούρα Κεραμέως με την ψήφο Αποδήμων και ένα αδιέξοδο παρασκήνιο με Πέτρο Κόκκαλη για τη διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα