Η Κεντροαριστερά, οι γκρίνιες και οι αποκλίσεις...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αναβολή εις το απώτερο μέλλον της πρότασης Γεννηματά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την βάση, αλλά με ομόφωνη αποδοχή των κειμένων της πολιτικής στρατηγικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έληξαν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η Φώφη Γεννηματά, που σήμανε το τέλος της αυτοκριτικής και την αυτόνομη πορεία του χώρου, μοιάζει να αντιμετωπίζει με ψύχραιμη συγκατάβαση τις ηχηρές απουσίες από πρόσωπα και κινήσεις που προέκυψαν από τον κατακερματισμό

από προηγούμενα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις παρασκηνιακές διαρροές για το αν προσκλήθηκε τελικά ή όχι ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι προσκλήθηκε προσωπικά από την Φώφη Γεννηματά, ενώ από τους Αμπελόκηπους διαψεύδουν ότι υπήρξε πρόσκληση.

Η ουσία είναι πάντως ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού αντιστέκεται σε μια ουσιαστική πορεία διαλόγου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Χτες μάλιστα που απάντησε στη Συνδιάσκεψη με συνεδρίαση της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων εκτίμησε ότι κάποιοι στην Κεντροαριστερά πιστεύουν ότι η λύση στο πρόβλημα της χώρας θα δοθεί "αν επανασυσπειρωθεί το ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις", ενώ ήδη η Φώφη Γεννηματά είχε σπεύσει με την δευτερομιλία της να μιλήσει δεικτικά για τους "απόντες" από το προσκλητήριο, εκτιμώντας ότι η ενδυνάμωση του χώρου θα προέλθει από τις κοινωνικές δυνάμεις και όχι με μάχη καρεκλών. Σε κάθε περίπτωση η απομάκρυνση από το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δίνει χρόνο στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους. Πολλοί εκτιμούν ότι η πορεία θα είναι δυσκολότερη, αφού θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να ματαιωθεί ο δρόμος προς την δημοσκοπική ανάκαμψη που θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κ. Σημίτης εκτίμησε ότι η ανάκαμψη θα έρθει αν ο χώρος δημιουργήσει κάτι νέο που θα λέει την αλήθεια, αφήνοντας σπόντες για λογική αντιπολίτευσης τύπου ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί η νέα ηγετική ομάδα, δείχνοντας να συμμερίζεται περισσότερο την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη στάση που έχει συχνά το Ποτάμι. Οι αιχμές Βενιζέλου για ελλειπή προετοιμασία στα κείμενα δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Δημήτρη Χαζτησωκράτη, ο οποίος τόνισε ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Σε κάθε περίπτωση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πορεία του εγχειρήματος, τονίζοντας ότι ήδη υπάρχει ροή επιστροφής στελεχών που είχαν αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και είναι εφικτός ο στόχος δημοσκοπικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη να εδραιωθεί στην τρίτη θέση, κάτι που αυτόματα θα δημιουργήσει νέες συνθήκες συσπείρωσης του χώρου...

Φώφη ΓεννηματάΠΑΣΟΚΣταύρος ΘεοδωράκηςποτάμιΣΥΡΙΖΑΚώστας ΣημίτηςΠανελλαδική ΣυνδιάσκεψηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα