Η γυναίκα που ζει δέκα χρόνια σε ένα γιοτ και ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Εδώ και δέκα χρόνια η 34χρονη Λιζ Κλαρκ ζει πάνω σ’ ένα γιοτ, ταξιδεύοντας σ’ όλο τον κόσμο. Η Λιζ εργαζόταν για τρία χρόνια σε ένα μπαρ, ως bar tender, αφού πρώτα τελείωσε με τις περιβαλλοντικές σπουδές της. Μέχρι που συνάντησε τον τότε 80 ετών συνταξιοδοτημένο καθηγητή της Dr. Arent H. Schuyler και τότε όλα άλλαξαν.

Ο καθηγητής της χάρισε ένα ιστιοφόρο Cal 40 για να κάνει ταξίδια σ’ όλο

τον κόσμο και να καταγράφει τις εντυπώσεις της. «Ήταν 80 χρονών τότε και απλά ήθελε να βοηθήσει κάποιον άλλο να πραγματοποιήσει το όνειρό του» εξομολογείται η 34χρονη.

Στη συνέχεια, η Λιζ προετοιμάστηκε μέσα σε τρία χρόνια για τα ταξίδια της, μαθαίνοντας ιστιοπλοΐα. Από τον Οκτώβριο του 2005 και μετά ξεκίνησε να ταξιδεύει με το γιοτ και μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό της 25.000 ναυτικά μίλια.

«Όταν έφυγα δεν ήξερα πώς θα έβγαζα λεφτά και δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια, όπως πολλοί πιστεύουν. Έγραφα σε διάφορα μπλογκ τον πρώτο χρόνο και έτσι ήρθα σε επαφή με μια εταιρεία ρούχων, η οποία με στηρίζει οικονομικά από την αρχή» εξηγεί η Λιζ.

Το 2011 ο καθηγητής έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών και η Λιζ είπε για τον άνθρωπο που την βοήθησε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: «Ποτέ δεν ήθελε να ανέβει στο σκάφος. Απλά ήθελε να με βοηθήσει να ζήσω το όνειρό μου και να το ζήσει μέσα από μένα».

Η Λιζ θα συνεχίσει το τεράστιο ταξίδι της στον κόσμο, αναζητώντας έναν άνθρωπο που θα τη συντροφεύει στις περιπέτειές της.

ταξίδιαγιοτγυναίκαΛιζ ΚλαρκMedia Gallery:
Keywords
Τυχαία Θέματα