Η Γερμανία «έχασε» 6.000 προσφυγόπουλα

ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα από 5.800 παιδιά πρόσφυγες έχουν καταγραφεί ως «εξαφανισμένα» στη Γερμανία για το 2015 αναφέρει σε έκθεσή της η εφημερίδα Funke Mediengruppe η οποία επικαλείται επίσημα στοιχεία. Από την πλευρά τους οι αρχές της χώρας δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν που οφείλονται οι εξαφανίσεις αυτές, με τον επικεφαλής της εγχώριας ασφάλειας να προειδοποιεί για ενδεχόμενη στρατολόγησή τους από ισλαμιστές που δραστηριοποιούνται στη χώρα και οι οποίοι στοχεύουν ανήλικους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα 555 από τα προσφυγόπουλα που

αγνοούνται ήταν κάτω των 14 ετών, ενώ μόνο 2.171 από τα 8.006 παιδιά που αρχικά αναφέρθηκαν να λείπουν, επανεμφανίστηκαν.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε στην εφημερίδα πως τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από το Αφγανιστάν, τη Συρία, η Ερυθραία, το Μαρόκο και την Αλγερία. Ωστόσο αρνήθηκε να αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους λείπουν.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει πως το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους πολιτικούς της χώρας, ενώ έχει ξεκινήσει κοινοβουλευτική έρευνα επί του θέματος κατόπιν σχετικής ερώτησης της πολιτικού Luise Amtsberg του Πράσινου Κόμματος.

Η κ. Amtsberg δήλωσε σε άλλη εφημερίδα του γερμανικού τύπου πως « οι αρχές δεν παίρνουν στα σοβαρά τους κινδύνους της καταναγκαστικής πορνείας και της εκμετάλλευσης» ενώ συμπλήρωσε πως «είναι λυπηρό ότι 5.835 ασυνόδευτοι έφηβοι και παιδιά εξαφανίστηκαν πέρυσι και η κυβέρνηση δεν είναι σε επιφυλακή».

Ο επικεφαλής του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου για την προστασία του Συντάγματος έχει ήδη εκδώσει μια προειδοποίηση αναφορικά με τον αυξανόμενο αριθμό ανήλικων προσφύγων που έχουν «πέσει» στα χέρια ισλαμιστών ή εγκληματιών. Ενώ και ο πρόεδρος του Γερμανικού Οργανισμού Προστασίας του Παιδιών, Heinz Hilgers, έχει ήδη προειδοποιήσει από τον Φεβρουάριο ότι τα ασυνόδευτα παιδιά αποτελούν «εύκολο στόχο» για τις εγκληματικές συμμορίες.

Γερμανίαπροσφυγικές ροέςπροσφυγική κρίσηπροσφυγόπουλαεξαφάνισηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα