«Η εξομολόγηση» του Σπύρου Πετρουλάκη προορίζεται για σειρά – Βρίσκεται στα «υπόψη» του Mega

Ιστορία με πλοκή σε δύο αιώνες, διασταυρούμενες «γραμμές» ανθρώπων, πολιτικό υπόβαθρο, πραγματικά γεγονότα, έναν ανεκπλήρωτο έρωτα και αφορμή μιαν εξομολόγηση μοναχής, λίγο προτού «κοιμηθεί», διαμορφώνουν με αδρές γραμμές το πλαίσιο της τηλεοπτικής μεταφοράς ενός ακόμα μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη.

Έπειτα από τον πολύκροτο «Σασμό» και το φετινό συγκλονιστικό «Το ναυάγιο» ένα ακόμα βιβλίο του πολυγραφότατου και πολυπράγμονα Χανιώτη Σπύρου Πετρουλάκη, ετοιμάζεται να οπτικοποιηθεί και να τροφοδοτήσει κύκλο επεισοδίων σειράς μυθοπλασίας για την επόμενη σεζόν.

Η «Εξομολόγηση» (εκδ. Μίνωας), γραμμένη στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, αφηγείται ζωές ανθρώπων στα αρχές του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου αιώνα.

Από τη μία η φιγούρα της μικρής Ελένης, η οποία το 1928 φαίνεται να έχει μια άνετη ζωή στην Πόλη. Χάνοντας, όμως, τους γονείς της από ατύχημα, όλα ανατρέπονται. Μακριά από τον αδελφό της, αντιμετωπίζει μόνη τη σκληρότητα του συγγενικού της περιβάλλοντος. Ως αντικείμενο συναλλαγής, καταλήγει στην Ήπειρο, ανάμεσα σε σκληρούς ανθρώπους της ελληνικής υπαίθρου. Από την άλλη, στο παρόν,  η γερόντισσα Μαρκέλλα, «δεμένη» από βαρύ τάμα, έχοντας συμπληρώσει 73 χρόνια στη μονή της Παναγιάς της Βρεφοκρατούσας, κάπου στην Πίνδο,  χωρίς να έχει έρθει σε επαφή με τον «έξω κόσμο», στις τελευταίες ώρες της ζωής της ζητά συγχώρεση μέσα από την εξομολόγηση.

Η σειρά «πατά» στο βιβλίο του Πετρουλάκη το οποίο «γεννήθηκε» μέσα από τις εξομολογήσεις της ηλικιωμένης γιαγιάς του ίδιου του συγγραφέα, την γιαγιά Ελένη, «την κυρά-Λένη όλων μας» όπως έχει πει ο ίδιος, αφιερώνοντάς της το βιβλίο.

Τα δικαιώματα της τηλεοπτικής αξιοποίησης έχει η J.K. Productions και σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή,  τα επεισόδια της σειράς θα λάβουν θέση στο πρόγραμμα του Mega τη σεζόν 2024- 2025.

Διαβάστε επίσης:

Open: Ριάλιτι για επίδοξες τηλεπαρουσιάστριες ετοιμάζει το κανάλι

Στο σφυρί τα ακίνητα του Κουρή – Εκεί που στεγαζόταν το «Κανάλι 29» και η Αυριανή

Στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ απόψε ο Στέφανος Κασσελάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα