Η έλλειψη φαρμάκων και η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία πιέζει την κυβέρνηση – Γιατροί και γονείς σε απόγνωση

Σοβαρές ρωγμές στο κυβερνητικό προφίλ δημιουργεί η υπόθεση της έλλειψης των φαρμάκων αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα. Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται θορυβημένο για το αποτύπωμα που μπορεί να αφήσει πίσω της αυτή η ιστορία καθώς αφορά το πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας, τα παιδιά…

Η κραυγή αγωνίας των παιδιάτρων ότι δηλαδή πρέπει να υπάρξει σύντομα μια κάποια λύση αλλά και το γεγονός ότι στα εξωτερικά ιατρεία γονείς και παιδιά περιμένουν ακόμα και οκτώ ώρες,

ενώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια μπήκαν ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, εμφανίζουν την κυβέρνηση να έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός υγείας Θανάσης Πλεύρης εμφανίζεται πλέον καθημερινά στα ΜΜΕ να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σοβαρό θέμα με τα φάρμακα προσπαθώντας να καθησυχάσει την κοινή γνώμη. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι έδωσε συνέντευξη τύπου χωρίς στην πραγματικότητα να προσθέσει κάτι καινούργιο σε όλη την ιστορία.

Στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται να φοβούνται μάλιστα μήπως το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Υγείας –ότι σε δέκα μέρες θα αρχίσει η εξομάλυνση – δεν ευσταθεί . «Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα καθώς οι πολίτες θα θεωρήσουν ότι προσπαθούμε να τους κοροϊδέψουμε» λένε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός πάντως έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι οι ΜΕΘ Παίδων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρίο και Ηράκλειο βρίσκονται υπό πίεση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων.

Ανέφερε μάλιστα ότι «Καμπανάκι είναι οι νοσηλείες σε ΜΕΘ για παιδιά όπου σε μεγάλες περιοχές είναι καλυμμένες. Εάν συνεχιστεί η έξαρση της γρίπης και των άλλων ιώσεων ίσως να χρειαστεί η λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ που υπάρχουν σε εφεδρεία, το προσωπικό δεν υπάρχει, κάτι που σπάνια χρειάσθηκε σε προηγούμενα χρόνια…».

Πάντως σε ότι αφορά το πρώτο επιχείρημα του υπουργού ότι το επόμενο εικοσαήμερο θα κοπάσουν οι ιώσεις στην Ευρώπη άρα θα υπάρξουν φάρμακα και για την Ελλάδα οι ειδικοί λένε ότι οι ιώσεις θα συνεχιστούν στις άλλες χώρες τουλάχιστον για δύο μήνες.

Σε ότι αφορά δε το θέμα της έλλειψης πρώτων υλών και του «επαναπατρισμού» τους στην Ευρώπη από την Κίνα και την Ινδία και πάλι οι ειδικοί μιλούν για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο 2- 3 ετών.

Διαβάστε επίσης;

Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν αναγνωρίζουμε στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα, λέει το ΥΠΠΟΑ

Οικονόμου: Από την Άνοιξη και μετά είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ για Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν θα γίνουν ανεκτές συμφωνίες εν κρυπτώ που ο δανεισμός βαφτίζεται επαναπατρισμός»

Keywords
Τυχαία Θέματα