Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Βίντεο-ντοκουμέντο αποκαλύπτει τη δράση του (Videos)

Η αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, το οποίο τους χορηγούσε πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια τους καθοδηγούσε για το πώς θα βγουν παράνομα από την Ελλάδα.

Αρχηγός του κυκλώματος ήταν ένας 26χρονος από την Αίγυπτο, ενώ καθένα από τα υπόλοιπα μέλη είχαν συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Το κύκλωμα «ψάρευε» κυρίως παράτυπους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας

και τους υπόσχονταν ότι θα τους εξασφαλίσουν τη έξοδο τους από τη χώρα.

Μάλιστα πήγαινε τους υποψήφιους πελάτες τους σε καταστήματα ένδυσης για να αγοράσουν ρούχα αλλά και σε κομμωτήρια προκειμένου το προφίλ τους να παραπέμπει σε Ευρωπαίου επιβάτη.

Στη συνέχεια αναλάμβανε να προμηθεύσει τους πελάτες του με τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους βοηθούσε να ξεπεράσουν τους ελέγχους των αεροδρομίων.

Σε φωτογραφείο της Αθήνας έφτιαχναν τα πλαστά διαβατήρια τα οποία στη συνέχεια τα παρέδιδαν στους αλλοδαπούς. Μάλιστα τους συνόδευαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τους καθοδηγούσαν για την επιβίβασή του.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, σύμφωνα με την έρευνα των αξιωματικών της Ασφάλειας του Αερολιμένα, το κύκλωμα, φέρεται να είχε ξεκινήσει τη δράση του από τον Απρίλιο, διευκολύνοντας αλλοδαπούς που έφθαναν στη χώρα μας να πετάξουν μέσω του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος σε χώρες της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αποφυλακίζεται ο Βρετανός που είχε συλληφθεί για τον βιασμό της κόρης του (video)

Φωτιά στον Πύργο: Αντιμετωπίστηκαν οι νέες αναζωπυρώσεις στην περιοχή Κορυφή (Video)

Παρατείνεται η απαγόρευση διακοπής ρεύματος καταναλωτών που δεν πλήρωσαν ρήτρα αναπροσαρμογής

Keywords
Τυχαία Θέματα