Φωτιά στον Πύργο: Αντιμετωπίστηκαν οι νέες αναζωπυρώσεις στην περιοχή Κορυφή (Video)

Νέες αναζωπυρώσεις αντιμετώπισαν αργά το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Κορυφή του Πύργου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι και λίγο πριν από τη δύση του επιχειρούσαν εναέρια μέσα, τα οποία μαζί με τις επίγειες δυνάμεις περιόρισαν την φωτιά σε μία χαράδρα, όπου τώρα καίει σε διάσπαρτες εστίες».

Επίσης, όπως πρόσθεσε, «έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή», ενώ στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα.

Νωρίτερα,

όπως μετέδιδε το ilialive, η φωτιά κατευθυνόταν προς το χωριό, ωστόσο οι δυνάμεις ανασυντάσσονται και επιχειρούν για να ανακόψουν το μέτωπο.

Στο νοσοκομείο πυροσβέστης

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε νωρίς το απόγευμα στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

«Ένα ασθενοφόρο πήρε έναν πυροσβέστη, ο οποίος λιποθύμησε γιατί μάλλον εισέπνευσε καπνό» είπε ο Δήμαρχος Πύργου.

Όπως είπε ο κύριος Αντωνακόπουλος νωρίτερα, «αυτή την ώρα έχουμε εστίες, οι οποίες είναι στοιχεία αναζωπύρωσης σε μέτωπο περίπου 500 μέτρων. Υπάρχουν δυνάμεις από την πολιτική προστασία του δήμου, ήδη έχουμε 4 βυτιοφόρα εκεί, καθώς υπάρχουν και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος, παρά τον δυνατό αέρα. «Έχει αέρα, αλλά πιστεύουμε ότι οι δυνάμεις που είναι εκεί θα αποτρέψουν περαιτέρω αναζωπυρώσεις. Η φωτιά κινείται προς το χωριό, αλλά είναι περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά, δεν κινδυνεύει ακόμα το χωριό Κορυφή του Πύργου Ηλείας. Στο χωριό αυτό κάθε καλοκαίρι έχουμε 5 με 10 φωτιές και όλοι οι κάτοικοι μιλούν πλέον για κάποιον μανιακό εμπρηστή» είπε ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αποφυλακίζεται ο Βρετανός που είχε συλληφθεί για τον βιασμό της κόρης του (video)

Ηράκλειο: Εκτός ελέγχου ο 42χρονος μητροκτόνος – Φώναζε «βοήθεια» μέσα στο δικαστικό μέγαρο

Παρατείνεται η απαγόρευση διακοπής ρεύματος καταναλωτών που δεν πλήρωσαν ρήτρα αναπροσαρμογής

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πύργος, Αντιμετωπίστηκαν, Κορυφή Video,pyrgos, antimetopistikan, koryfi Video