Η ατυχής δήλωση Μητσοτάκη για τα Τέμπη και η… ατυχέστερη κάλυψη Σκέρτσου

Μια μάλλον ατυχής διατύπωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη, στη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου, προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις και αμήχανες εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την απεργία των σιδηροδρομικών στις 30 Μαΐου, αλλά και για τη μήνυση που κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων

του δυστυχήματος, ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι «λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Τόσο οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους όσο και η αντιπολίτευση επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το θέμα, ενώ, επιχειρώντας να «μαζέψει» κάπως τα πράγματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στο Kontra Channel ότι «ο πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο: ότι η συγκεκριμένη απεργία λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποτελεί εργαλειοποίηση της τραγωδίας που προσβάλλει πρωτίστως τους συγγενείς των θυμάτων».,

Πρόσθεσε δε ότι «αδικαιολόγητη κρίθηκε από τον πρωθυπουργό η απεργία των σιδηροδρομικών και όχι η μήνυση των συγγενών – όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – στους οποίους, σε αμέσως επόμενο σημείο, είπε ότι συμπαραστέκεται απόλυτα για την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη».

Ωστόσο, φαίνεται ότι η απάντηση Σκέρτσου «έριξε λάδι στη φωτιά», καθώς ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, με ανάρτησή του τόνισε ότι «οι σιδηροδρομικοί θρηνούν 11 συναδέλφους. Και αυτοί έχουν οικογένειες και εμείς που από τύχη δεν είμαστε στη θέση τους, νοιώθουμε οργή γιατί όχι μόνο δεν μας ακούγατε αλλά μας χλευάζατε τέσσερα χρόνια ως πολιτική ηγεσία». Κοινώς… μύλος στο παρά πέντε της κάλπης.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο TikTok: Ώρα να τα κλείσουμε όλα – Ψηφίστε όποιον θέλετε

Ανισοτιμία στην προεκλογική προβολή των κομμάτων καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κυριακή κοντή γιορτή για την κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκη, Τέμπη, Σκέρτσου,mitsotaki, tebi, skertsou