Η απάντηση του ΚΚΕ στο Market Pass: Κατάθεση τροπολογιών για 13η – 14η σύνταξη

Με την επανακατάθεση δύο τροπολογιών για την πραγματική ενίσχυση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων απάντησε ο Περισσός στην εξαγγελία του market pass από τον Μητσοτάκη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ειδικότερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας:

● Τροπολογία για την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους του Δημοσίου και τους συνταξιούχους (Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα) όλων των φορέων κύριας

και επικουρικής ασφάλισης.

● Τροπολογία για την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης, καύσιμα, ενέργεια και κατάργηση του ΕΦΚ σε καύσιμα, ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «η απώλεια των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού μπορεί να καλυφθεί από την αύξηση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και της κατάργησης των ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών και δαπανών».

Σχολιάζοντας την πρωθυπουργική εξαγγελία το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανε λόγο για «ένα ακόμη pass κοροϊδίας», αυτή τη φορά ως «κουπόνια» φαγητού ύψους 22 με 40 ευρώ, που δίνεται «κάτω από την ασφυκτική πίεση της ακρίβειας και της αποτυχίας όλων των δήθεν μέτρων ανακούφισης, όπως το “καλάθι του νοικοκυριού”».

Στην πραγματικότητα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για ένα προεκλογικό μέτρο “σταγόνα στον ωκεανό” των ανατιμήσεων, που προέρχεται και πάλι από τη λαϊκή τσέπη, αφού η αφαίμαξη του λαού είναι αυτή που χρηματοδοτεί και τα υπέρογκα κέρδη των διυλιστηρίων. Ένα μέτρο που πάνω από όλα δεν θίγει στο ελάχιστο τους μηχανισμούς και τις αιτίες της ακρίβειας». Κλείνοντας η ανακοίνωση σχολιάζει σκωπτικά «Κατά τ’ άλλα, ευτυχώς που ζούμε στην καπιταλιστική Ελλάδα του 2022 κι όχι σε κάποια σοσιαλιστική χώρα όπου μοίραζαν τρόφιμα με κουπόνια».

Ο «Ριζοσπάστης» της Τρίτης χαρακτηρίζει «φούμαρα» τα περί φορολόγησης των επιχειρηματικών ομίλων για να ανακουφίσει τάχα τα λαϊκά νοικοκυριά από την ακρίβεια. Καθώς ο προϋπολογισμός που μόλις ψηφίστηκε «προβλέπει 2 δισ. ευρώ περισσότερους έμμεσους και άμεσους φόρους στον λαό, ο οποίος πληρώνει σταθερά το 95% των κρατικών εσόδων!» και την ίδια ώρα «ακόμα και στους πιο κερδοφόρους κλάδους, όπως η ναυτιλία, η φορολογία των ομίλων είναι… εθελοντική, με βάση το συμφωνητικό που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με 500 εφοπλιστικές επιχειρήσεις».

Στο μεταξύ, καθώς ο προεκλογικός αγώνας εντείνεται, το ΚΚΕ κυκλοφόρησε φυλλάδιο με τις θέσεις του και το κάλεσμά του για συμπόρευση υπό το σύνθημα «Κάψε τα αντιλαϊκά σενάρια – Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό». Μεταξύ άλλων καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τους εκβιασμούς που εγκλωβίζουν σε πλαστά διλήμματα και χρεοκοπημένες συνταγές και να δυναμώσουν το ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Πλαφόν στο φυσικό αέριο, κίνδυνοι και ερωτήματα

Προτεραιότητα των νοικοκυριών η εξοικονόμηση ενέργειας

Αφιέρωμα: «Αβέρωφ», ο θρύλος του Αιγαίου! – Εξοπλισμοί, ο Ζαχάρωφ και το ατμόπλοιο «Πέλοψ»!

Keywords
Τυχαία Θέματα