Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τον κορωνοϊό
H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος γνωρίζει ότι σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, ζητώντας του την αρωγή της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προς το κομβικό για την αποτροπή της εξαπλώσεως του νέου κοροναϊού (2019-nCov) ζήτημα της ενημερώσεως του πιστού Λαού.
Ο Μακαριώτατος επεσήμανε στον κύριο Πρωθυπουργό ότι, όπως πάντοτε, η Εκκλησία της Ελλάδος στέκεται στο πλευρό της Ελληνικής Πολιτείας και θα Την συνδράμει με όλες Της τις δυνάμεις και τα μέσα σε κάθε ζήτημα που αφορά στον Ελληνικό Λαό.
Κατόπιν τούτων, η Ιερά Σύνοδος, με Εγκύκλιο Σημείωμα το οποίον ήδη απεστάλη προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, επεσήμανε την συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την πρόληψη της νόσου, την οποία προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ζητώντας τα εξής:
1) Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακεραία την κληρονομία Του.
2) Οι ειδικοί επιστήμονες, τόσο της Πατρίδος μας όσο και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία όσων νοσήσουν, απλώς θα παρουσιάσει συμπτώματα, τα οποία ομοιάζουν προς την γρίπη. Ως εκ τούτου, ακολουθούμε μόνο τις επίσημες ενημερώσεις και το τι μας συστήνουν οι επιστήμονες.
3) Ως προς την πρόληψη του ιού, οφείλουμε: α) Να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά. β) Να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά με οινόπνευμα. γ) Εάν έχουμε βήχα ή πυρετό να επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τον ιατρό μας και όχι να μεταβαίνουμε στο ιατρείο ή στο νοσοκομείο αμέσως. δ) Να τηρούμε απόσταση από όποιον παρουσιάζει συμπτώματα. ε) Να καθαρίζουμε τις επιφάνειες και να αερίζουμε καλά τα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τους Ιερούς Ναούς. στ) Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας, ας αποφύγουν προσωρινώς τους χώρους μαζικής συναθροίσεως καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς, χάριν της προστασίας της υγείας των αδελφών του Χριστού.
4) Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για όσους συνανθρώπους μας ανήκουν στις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες, πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, οι οποίοι οφείλουν να επιδείξουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή ώστε να μη νοσήσουν. Καλό είναι να αποφεύγουν την έξοδο από την οικία τους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην σχολαστική υγιεινή και καθαριότητα και, εάν υπάρχουν κάποιοι που φροντίζουν τους ασθενείς, αυτοί να φορούν μάσκα.
Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισημαίνει ότι όλοι μας δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κάθε δυσκολία, ακόμα και η νόσος, μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία συνοχής και να φέρει στην επιφάνεια την θετική πλευρά των ανθρωπίνων σχέσεων, η οποία δύναται να εκφραστεί με γενναιότητα, ηρεμία και αλληλεγγύη. Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμαστε να παραδοθούμε στο θέλημα του Θεού, γνωρίζοντας πως η θεοπρεπής και αξιοπρεπής αντιμετώπιση της ασθένειας, συνιστά μετοχή του ανθρώπου στο μαρτύριο της συνειδήσεως και θυσία ευώδη ενώπιον του Θεού, ενώ και η ουσιαστική βοήθεια και συνεργασία στην μη εξάπλωση της ασθενείας, μάς οδηγεί στην πραγμάτωση της διακονικής αγάπης.
Ιερά ΣύνοδοςΚορωνοϊόςHas video: Exclude from popular: 0
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γέμισε ποντίκια η πλατεία Συντάγματος – Μεγάλη επιχείρηση της Περιφέρειας
- Έκλεισαν τα σύνορα: 1.000 πρόσφυγες στις Καστανιές - Δείτε live εικόνα
- Μεταφορά παιδιών από Ρόδο και Κω στην Αθήνα
- Έβρος: Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και χημικά στα σύνορα με την Τουρκία
- Λάμπης Λιβιεράτος- Εύη Αδάμ: Η κόρη τους μεγάλωσε και μοιάζει με την... Αντζελίνα Τζολί
- Σοφία Παυλίδου: «Θα το πάω μέχρι τέλους με τον Μάνο Παπαγιάννη»
- Ελένη Μενεγάκη: Δεν πάει ο νους σας τι είπε on air για τις ατέλειες στο σώμα της (Video & Photos)
- Κοροναϊός: Σοκ στην Ιταλία – Ο ιός «κυκλοφορούσε» στη χώρα εδώ και εβδομάδες
- Ο Ερντογάν μας βάζει δωρεάν σε λεωφορεία για την Ελλάδα λένε οι πρόσφυγες (vid)
- Κλειστά την Τρίτη 3 Μαρτίου όλα τα σχολεία στο δήμο Αχαρνών
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Έβρος: Κλειστό το τελωνείο στις Καστανιές - Ένταση μεταξύ αστυνομικών και προσφύγων (LIVE)
- Διαζύγιο Γιάννη Κούστα: «Αστρονομικό» ποσό διατροφής σε πρώην σύζυγο και τις κόρες του
- Κορωνοϊός: Γυναίκα σε πλοίο από Ανκόνα κατέβηκε στην Ηγουμενίτσα με συμπτώματα
- Νέα απαράδεκτη πρόκληση Μόρφου: Ο κορωνοϊός αποτέλεσμα «της δικής μας αμετανόητης αμαρτίας και κακίας»»
- ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγικό: Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τεράστιες και δεδομένες
- Δυσοίωνος Πούτιν προς Άγκυρα: Ελπίζουμε ότι εγγυάστε την ασφάλεια των Ρώσων στην Τουρκία
- Μάρκος Σεφερλής: Οριστικά εκτός ΣΚΑΪ αυτή τη σεζόν
- Βουλγαρία: Αναπτύσσει 1.000 στρατιώτες στα σύνορα για να μπλοκάρουν πρόσφυγες και μετανάστες
- Νοίκιασαν σπίτι που ανήκε σε άλλον (Photos)
- Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση λέει ψέματα - Το νομοσχέδιο δεν φέρνει γενικευμένες αυξήσεις στις συντάξεις

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Μάρκος Σεφερλής: Οριστικά εκτός ΣΚΑΪ αυτή τη σεζόν
- Κορωνοϊός: Γυναίκα σε πλοίο από Ανκόνα κατέβηκε στην Ηγουμενίτσα με συμπτώματα
- ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγικό: Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τεράστιες και δεδομένες
- Προσοχή με το eyeliner: Τι μπορεί να πάθουν τα μάτια σας
- Τρελή καταδίωξη ληστή με νεκροφόρα που είχε και πτώμα μέσα (βίντεο)
- Νοίκιασαν σπίτι που ανήκε σε άλλον (Photos)
- Κορωνοϊός: Έκλεισαν για λίγο τα εξωτερικά ιατρεία στο «Αλεξάνδρα»
- Βουλγαρία: Αναπτύσσει 1.000 στρατιώτες στα σύνορα για να μπλοκάρουν πρόσφυγες και μετανάστες
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έκλεισαν τα σύνορα: 1.000 πρόσφυγες στις Καστανιές - Δείτε live εικόνα
- Τακτοποίηση αυθαιρέτων σε καμένα δάση για 30 χρόνια
- Ο Covid-19 "κυκλοφορούσε" χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες στην Ιταλία εκτιμούν ειδικοί
- Masque Party στο Πεζόδρομο
- Πίσω από κάθε δυνατό άντρα κρύβεται πάντα… η μαμά του
- Έβρος: Απέτρεψαν 300 μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα
- «Apérivirus» και «Corona cake» στην Ιταλία : Οι Ιταλοί πολεμούν με χιούμορ τον κοροναϊό
- Τουρκία: Ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης 6% στο δ΄ τρίμηνο 2019