Η Al Qaeda εκθειάζει την δολοφονία Καρλόφ στην Τουρκία (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ στις 19 Δεκεμβρίου από τον πρώην φρουρό ασφαλείας Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς έκανε τον γύρο του κόσμου.

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν αναφορικά με τα κίνητρα του δράστη ο οποίος έπεσε νεκρός στην έκθεση ζωγραφικής από το προσωπικό ασφαλείας του πρέσβη. Και αν και οι τουρκικές αρχές πολύ θα ήθελαν να αποδειχθεί πως ο Αλτιντάς είχε διασυνδέσεις με το Κουρδικο Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) ή τον Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο ο Πρόεδρος Ερντογάν κατηγορεί πως βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα τον περασμένο

Ιούλιο, λίγες μέρες μετά την δολοφονία του πρέσβη στην Άγκυρα η τρομοκρατική οργάνωση Al Nusra, η οποία δρα στη Συρία μέσα από επιστολή της ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας πως ο Αλτινάς δρούσε για δικό της λογαριασμό.

Πολλοί είπαν ότι η δήλωση είναι πλαστή και πως δεν είναι η Al Nusra πίσω από την επίθεση. Ωστόσο, σήμερα ένα δημοσίευμα της Al Qaeda έρχεται μάλλον να επιβεβαιώσει το σενάριο αναφορικά με την ευθύνη της Al Nusra, η οποία είναι το παρακλάδι της οργάνωσης στη Συρία.

Μέσα από το νέο τεύχος του περιοδικού της Al Risalah η τρομοκρατική οργάνωση μέσα από ένα εκτενές κείμενο με τίτλο «Η Ρωσία στα μάτια των Μουσουλμάνων» εκθειάζει την επίθεση του Αλτιντάς στον Καρλόφ.

Ρώσος πρέσβηςΜεβλούτ Μερτ ΑλτιντάςΑντρέι ΚαρλόφΤουρκίαδολοφονία Ρώσου πρέσβηAl QaedaπεριοδικόHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα