Γρηγοράκος: Πιστεύω ότι ο Ρουβίκωνας θα κατέβει στις εκλογές

Πολιτική

Για τη δράση του Ρουβίκωνα, την πιθανότητα στήριξης της κυβέρνησης από το Κίνημα Αλλαγής και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ μίλησε ο ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Για τη δράση του Ρουβίκωνα

«Η σημερινή κατάσταση με τον Ρουβίκωνα μου θυμίζει την περίοδο της αμηχανίας

της συγκυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου μπροστά στα έντονα κρούσματα και τις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. Τότε ο Δένδιας προχώρησε στη διαδικασία κι έβγαλε εκτός Βουλής την Χρυσή Αυγή», δήλωσε ο Λ. Γρηγοράκος.

«Αυτή την στιγμή βλέπω να συμβαίνουν τα ίδια με τον Ρουβίκωνα και ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε αμηχανία. Μάντης δεν είμαι, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα αυτή θα κατεβεί το προσεχές διάστημα στις εκλογές. Με τις δράσεις τους καλούν την κοινωνία σε επιστράτευση μαζί τους. Πιστεύω ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν έχει εκτιμήσει καλά τον Ρουβίκωνα», πρόσθεσε.

Για την πιθανότητα στήριξης της κυβέρνησης από το ΚΙΝΑΛΛ

«Είμαστε ξεκάθαροι. Θέλουμε εκλογές. Υπάρχουν άνθρωποι από την πλευρά του Θεοδωράκη, που τους εκτιμώ αφάνταστα, οι οποίοι έχουν μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Μπορούν κάλλιστα να ακολουθήσουν το δρόμο τους. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να διαγράψουμε κανέναν», τόνισε ο Λ. Γρηγοράκος και στη συνέχεια ανέφερε: «Όλοι μας κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε να ενώσει αυτόν το χώρο. Θα μπορούσε να έχει κάνει πράγματα που δεν τα έκανε. Αυτό είναι προς τιμήν της. Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να έχει εσωτερικά προβλήματα και να μην έχει βρει απόλυτα το δρόμο του. Οφείλουμε όμως όλοι να σεβαστούμε τους 212.000 ψηφοφόρους που έφτιαξαν αυτό το κίνημα».

Για την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Η συνοχή της κυβέρνησης στηρίζεται στη βουλιμία για την εξουσία. Εξ ου και είναι ικανή να υπογράψει τα πάντα. Οι κυβερνώντες λένε ότι έκαναν διαπραγματεύσεις. Στην ουσία δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα. Στην περίπτωση του Σκοπιανού, το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Η κυβέρνηση αυτή έχει ναυαγήσει», επισήμανε και συμπλήρωσε:

«Θα πάμε πολύ γρήγορα σε εκλογές, διότι δεν μπορεί να λύσει κανένα θέμα. Είναι προσυμφωνημένα αυτά που γίνονται μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου για να συνεχίζουν να απευθύνονται στα εκλογικά τους ακροατήρια. Θέλουν να κυβερνούν με οποιοδήποτε κόστος».

Λεωνίδας ΓρηγοράκοςΚυβέρνησηΚΙΝΑΛΛΡουβίκωναςεκλογέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα