Γιατί οι μαχητές του ISIS τρέμουν τις γυναίκες

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ISIS τρέμει τις γυναίκες που μάχονται εναντίον του, λέει μία από τις 10.000 εθελόντριες του κουρδικού στρατού που ασκούν σημαντικές πιέσεις στους τρομοκράτες στη Βόρεια Συρία και αποτέλεσαν ζωτικής σημασίας «όπλο» στην ανακατάληψη του Κομπάνι.

Η 21χρονη Telhelden, είπε στο CNN ότι οι γυναίκες μαχήτριες μπορεί να αποτελέσουν ένα πλεονέκτημα στη μάχη κατά του ISIS. «Νομίζουν ότι μάχονται στο όνομα του Ισλάμ» λέει και τονίζει

ότι «πιστεύουν πως εάν σκοτωθούν από γυναίκα δεν θα πάνε στον παράδεισο, φοβούνται τα κορίτσια».

Η Telhelden, το όνομα της οποίας στα κουρδικά σημαίνει εκδίκηση, μίλησε από την πρώτη γραμμή του μετώπου που πρόσφατα οδήγησαν τους ακραίους εξτρεμιστές έξω από το Al-Houl.

Η 20χρονη Efelin, κάνει μία παράκληση και υποστηρίζει ότι οι τζιχαντιστές δεν πρέπει να επιστρέψουν στην πόλη γιατί εάν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα αφήσουν κανέναν ζωντανό.

Η επιτυχία του γυναικείου στρατού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ρόλο που αναθέτουν οι τζιχανστιστές στα κορίτσια, τα οποία τα παντρεύουν με μαχητές από την ηλικία των 9 ετών και όσες ανήκουν σε θρησκευτικές μειονότητες βιάζονται και οδηγούνται στην σκλαβιά.

Σε προπαγανδιστικό μανιφέστο 10.000 λέξεων που κυκλοφόρησε μέσα στο έτος, αναφέρουν ότι ο ρόλος των γυναικών είναι αποκλειστικά για το σπίτι και έχουν ρόλο μόνο στην ανατροφή των παιδιών και την φροντίδα του σπιτιού και καταδικάζουν τις γυναίκες στη Δύση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent ακόμη και οι φωτογραφίες των δυτικών κοριτσιών που εντάχθηκαν στον ISIS και εμφανίζονται με όπλα είναι μακριά από την πραγματικότητα καθώς δεν έχουν κανένα ενεργό ρόλο.

Η γυναίκες στις περιοχές που κυριαρχούν οι τζιχαντιστές και οι ακραίοι ισλαμιστές, δεν έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και η μόνη εκπαίδευση που δέχονται αφορά στην θρησκευτική κατήχηση και στην εκπαίδευση για να είναι καλές νοικοκυρές.

Πηγή: Independent

Κούρδοιγυναίκες μαχητέςτζιχαντιστέςISISHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα