Για «άθλια στοχοποίηση» της Ι. Κολοβού κατηγορεί ο Νάσος Ηλιόπουλος τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

«Η άθλια στοχοποίηση της Ιωάννας Κολοβού σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου δείχνει το μέγεθος της κοινωνικής αναλγησίας και ταυτόχρονα υποκρισίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρει σε δήλωση του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «δεν εφαρμόζουν μόνο άθλιες πολιτικές που ξεσπιτώνουν τον κόσμο από την πρώτη κατοικία τους, αλλά δεν είναι ικανοί να επιδείξουν ούτε την ελάχιστη ευαισθησία απέναντι σε μια χαμηλοσυνταξιούχο που βίωσε τον

τρόμο, να της σπάνε την πόρτα και να την πετούν βιαίως έξω από το σπίτι της».

«Σαν να μη έφτανε αυτό, έχουν το θράσος να κάνουν και τους τιμητές», σχολιάζει, «εκείνοι  που ως υπουργικό συμβούλιο έχουν δάνεια 12 εκ. ευρώ. Εκείνοι που ως κόμμα χρωστούν 390 εκ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα. Εκείνοι που έκαναν βουλευτή τον κ. Πάτση που αγόραζε δάνεια στο 1/15 της αξίας τους για να κερδοσκοπεί και του έδιναν και 1 εκ. ευρώ απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ».

Ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι «η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που λεηλατείται από την αισχροκέρδεια και τους πάσης φύσεως “Πάτσηδες”, θα δώσει πολύ σύντομα στην κάλπη την απάντηση στην κυβέρνηση των “κορακιών” και στο κόμμα των πραγματικών μπαταχτσήδων».

Σημειώνεται πως επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναφορικά με το θέμα της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού και την ένταση που προκλήθηκε έξω από το σπίτι της, το οποίο χάνει εξαιτίας πλειστηριασμού. Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «τεραστίων διαστάσεων υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα», αφού, όπως είπε, πλειστηριασμοί γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τότε δόθηκε με νομοθετική παρέμβαση η δυνατότητα στα funds να διενεργούν πλειστηριασμούς.

Ο κ. Οικονόμου επέρριψε ευθύνες και στην κ. Κολοβού για το σημείο που έχει φτάσει η υπόθεσή της, σημειώνοντας ότι δεν αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για τους δανειολήπτες.

«Αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ευαισθησία το θέμα. Είναι δυσάρεστο από κοινωνική διάσταση να χάνουν το σπίτι τους πολίτες από πλειστηριασμό. Η κυβέρνηση φρόντισε να βελτιώσει τη νομοθεσία, για να μη χάνουν τα σπίτια τους οι πολίτες. Υπάρχουν δυνατότητες, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αξιοποιήθηκαν. Σε απάντηση της Εθνικής Τράπεζας στην ερώτηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, αναφέρεται ότι δεν αξιοποιήθηκαν όλες οι δυνατότητες από τον δανειολήπτη, όπως τις αξιοποιούν όλοι οι άλλοι πολίτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή του με την Ιωάννα Κολοβού, είπε πως «είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας άνθρωπος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ευαισθησία».

«Η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών προσφέρει πολλές δυνατότητες στους πολίτες να διασώσουν τις περιουσίες τους, για αυτό και πολλές χιλιάδες δανειοληπτών έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους και προστατεύσει τους κόπους τους», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

«Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας υπήρξε ο πρωθυπουργός που θέσπισε και ευνόησε νομοθετικά τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων, που επί των ημερών του (2018-2019) οι ολοκληρωμένοι πλειστηριασμοί έφτασαν περίπου τις 30.000. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φανεί καλός στα λόγια, ενώ υπήρξε μοιραίος και καταστροφικός στα έργα. Όσο και αν προσπαθεί να μας επαναφέρει στην εποχή των “Αγανακτισμένων”, οι πολίτες τον ξέρουν καλά πια και κρίνουν», καταλήγει το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Πάτσης: Την άρση ασυλίας του ζητά ο Εισαγγελέας για να διωχθεί για πλημμελήματα που αφορούν δηλώσεις «Πόθεν έσχες»

Υποκλοπές: Τη Δευτέρα οι ακροάσεις Δημητριάδη, Λαβράνου, Μπίτζιου, Ντίλιαν

Κομισιόν: Για ένα έτος θα ισχύσει το πλαφόν στο φυσικό αέριο – Από 1η Ιανουαρίου σε ισχύ

Keywords
Τυχαία Θέματα