Έλον Μασκ: Χασούρα 100 δισ. δολάρια για τον μεγιστάνα της τεχνολογίας

Ο Έλον Μασκ, CEO της Tesla, της SpaceX και τώρα του Twitter, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά σχεδόν 100 δισ. δολάρια φέτος, καταγράφοντας την πιο απότομη πτώση που έχει αναφερθεί ποτέ στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η καθαρή περιουσία του 51χρονου —η οποία έπιασε peak στα 340 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο του

περασμένου έτους— σημείωσε πτώση την Τρίτη υποχωρώντας στο χαμηλότερο σημείο της το 2022 περίπου στα 170 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού οι μετοχές της Tesla έφθασαν σε χαμηλό δύο ετών τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μασκ κατέχει περίπου το 15% των μετοχών της Tesla και η πτώση της τιμής της μετοχής τη Δευτέρα μείωσε κατά περίπου 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια την περιουσία του Μασκ σε μόλις μία ημέρα.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας αντλεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από τις μετοχές και την ιδιοκτησία της Tesla, της SpaceX και πιο πρόσφατα του Twitter. Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει περίπου 58,03% φέτος.

Ακόμα κι έτσι, ο Μασκ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς η περιουσία του ξεπέρασε αυτή του Bernard Arnault – του προέδρου της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ειδών πολυτελείας στον κόσμο, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton – κατά περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η καθαρή περιουσία του Μασκ ξεπερνάει επίσης αυτή του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος και του συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, κατά περίπου 54 δισεκατομμύρια δολάρια και 57 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Η τιμή της μετοχής της Tesla βρίσκεται υπό πίεση φέτος εν μέσω εκτεταμένων sell off στις αγορές λόγω ανησυχιών για οικονομική ύφεση και λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης για τις επιχειρήσεις της Tesla στην Κίνα, εν μέσω της αυστηρής στάσης της χώρας έναντι του κορωνοϊού και κατά πόσο ο Μασκ είναι σε θέση να επικεντρωθεί στον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla μετά την εξαγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Διπλωματικό επεισόδιο με την Ουκρανία προκάλεσε ο Όρμπαν με τo κασκόλ του – Τι απεικόνιζε (Photos)

Μελόνι: «Επιβεβαιώνω τη δήλωση Ταγιάνι για την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της – Θα συναντηθώ με Μητσοτάκη»

Λύθηκε το μυστήριο με τα πρόβατα που έκαναν κύκλους επί 12 ημέρες (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλον Μασκ, Χασούρα 100,elon mask, chasoura 100