Για αντικομμουνισμό κατηγορεί την Κομισιόν το ΚΚΕ

Για προσπάθεια να μετατρέψουν την επέτειο της υπογραφής του Συμφώνου Μολότοφ – Ρίμπεντροπ σε «επέτειο χυδαίου αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας» κατηγορεί το ΚΚΕ την Κομισιόν με αφορμή σχετική δήλωση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την 83η επέτειο από την υπογραφή του Συμφώνου στις 23 Αυγούστου 1939.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε πως «στις 23 Αυγούστου τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων στην Ευρώπη και όχι μόνο», κάνοντας στη συνέχεια και μια σύνδεση με την σημερινή Ρωσία: «(…) η ημερομηνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία. Φέτος ο Πούτιν επανέφερε τη φρίκη του πολέμου στην Ευρώπη, μαζί με την υπενθύμιση ότι η ειρήνη δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη».

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της αντέδρασε έντονα και κατήγγειλε τη δήλωση της επικεφαλής της Κομισιόν αφενός για το ότι μίλησε για «ημέρα μνήμης των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων» αφετέρου γιατί επιχείρησε να ταυτίσει τη Σοβιετική Ένωση με την «καπιταλιστική» Ρωσία του Πούτιν και τον πόλεμο που διεξάγεται αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ η προσπάθεια αυτή εξυπηρετεί «τις σκοπιμότητες του ευρωατλαντικού στρατοπέδου που αναγορεύει την ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας σε δήθεν “μάχη μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού”», όταν «και οι δύο πλευρές της σύγκρουσης, ευρωατλαντικοί και Ρωσία, είναι συνένοχοι για τα πολεμικά σφαγεία, τα αντιλαϊκά μέτρα. Πριμοδοτούν τον αντικομμουνισμό που θρέφει μεταξύ άλλων και την ακροδεξιά».

Διαβάστε επίσης:

Τους καίει το ενδεχόμενο νέων αποκαλύψεων

Η παρατήρηση του Τασούλα στους βουλευτές για τις… selfies μέσα στη Βουλή (video)

Σκληρή κόντρα Γεραπετρίτη – Τσίπρα για τις υποκλοπές

Keywords
Τυχαία Θέματα