Γεβγκένι Πριγκόζιν: Εισβολή Ρώσων πρακτόρων στο «παλάτι» του – Βρέθηκαν όπλα, ράβδοι χρυσού και περούκες (video/photos)

Να ταπεινώσει τον Γεβγένι Πριγκόζιν επιχείρησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για την αποτυχημένη απόπειρα να οδηγήσει τους μισθοφόρους του προς την Μόσχα.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έστειλε τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών να κάνουν φύλλο και φτερό το παλάτι του αρχηγού της Wagner στην Αγία Πετρούπολη.

Στη διάρκεια της έρευνας η αστυνομία εντόπισε μεταξύ άλλων ένα θησαυροφυλάκιο με ράβδους χρυσού, μια αποθήκη με οπλισμό, έναν ταριχευμένο αλιγάτορα και μια φωτογραφία με το κεφάλι ενός από τους αντιπάλους του Πριγκόζιν, που λέγεται πως έχει καταφύγει στη Λευκορωσία.

Η φιλοκυβερνητική

εφημερίδα Izvestia δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από την έρευνα στο μέγαρο του Πριγκόζιν, που θυμίζει οπλοστάσιο, με μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών.

Ενδιαφέρον επίσης έχει ο εντοπισμός ενός ντουλαπιού με διάφορες περούκες τις οποίες πιθανώς χρησιμοποιούσε ο Πριγκόζιν για να κυκλοφορεί μεταμφιεσμένος.

@izvestia@izvestia

Από το κανάλι Telegram κυκλοφόρησαν μάλιστα φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται ο Πριγκόζιν με διάφορες εκδοχές μεταμφίεσης με αυτές τις περούκες και τις ψεύτικες γενειάδες. Κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες είναι προφανώς κατασκευασμένες έτσι ώστε να προκαλούν θυμηδία, σε μία προσπάθεια αποδόμησης της εικόνας του σκληρού πολέμαρχου της Wagner.

Ωστόσο υποστηρικτές του Πριγκόζιν λένε ότι η διαρροή αυτών των φωτογραφιών συνιστούν παραβίαση των νόμων για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, καθώς ο ολιγάρχης ενεργούσε ως πράκτορας της Ρωσίας στην Αφρική και την Μέση Ανατολή, όπου ο Πούτιν χρησιμοποιούσε τον μισθοφορικό στρατό της Wagner για την προώθηση των σχεδίων του.

Σε μία φωτογραφία ο Πριγκόζιν απεικονίζεται ως εργαζόμενος στο υπουργείο Άμυνας του Σουδάν, σε μία άλλη ως διπλωμάτης από το Αμπού Ντάμπι και σε άλλες με στρατιωτικές στολές από την Λιβύη.

Ο λόγος για τον οποίον δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες είναι για να αποδομηθεί ο Πριγκόζιν, που εμφανιζόταν ως «ήρωας της Ρωσίας» και είχε πείσει πάρα πολλούς για την ανάγκη προώθησης των ρωσικών συμφερόντων δια πυρός και σιδήρου.

Σε ένα δωμάτιο του μεγάρου υπάρχει ένα τεράστιο σφυρί, στο οποίο αναγράφεται «για χρήση σε σημαντικές διαπραγματεύσεις». Σε άλλο δωμάτιο βρέθηκαν κουτιά με ρωσικά χαρτονομίσματα, που υπολογίζεται ότι είναι περίπου 10 δισεκατομμύρια ρούβλια (86 εκατομμύρια δολάρια). Βρέθηκαν επίσης πάρα πολλά πλαστά διαβατήρια.

Το μέγαρο του Πριγκόζιν έχει πολυτελείς χώρους -σε ένα δωμάτιο υπάρχει κλειστή πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο, ένας χώρος με υποδομή για ιατρική περίθαλψη και αλλού υπάρχει χώρος προσευχής, που είναι γεμάτος με εικόνες αγίων.

@izvestia@izvestia

Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά την εξορία του ο αρχηγός της Wagner υποσχέθηκε ότι οι μαχητές του σύντομα θα έχουν «νέες νίκες».

«Η πορεία προς τη Μόσχα –την οποία ο Πριγκόζιν αποκάλεσε πορεία για την Δικαιοσύνη – είχε στόχο να πολεμήσουμε τους προδότες και να κινητοποιήσουμε την κοινωνία», ανέφερε ο Πριγκόζιν σε ένα σύντομο ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από το κανάλι Greyzone στο Τelegram, την Τρίτη.

«Είμαι σίγουρος ότι επιτύχαμε πολλούς από τους στόχους. Στο προσεχές μέλλον είμαι σίγουρος ότι θα δείτε τις επόμενες νίκες μας στο μέτωπο», πρόσθεσε ο Πριγκόζιν.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη Λβιβ – «Ισχυρή απάντηση» υποσχέθηκε ο Ζελένσκι (videos)

Μεξικό: Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό, τουλάχιστον 29 νεκροί (video)

Κρίση χρέους: Πόσο κινδυνεύουν οι αναπτυγμένες χώρες – Ο ρόλος της Κίνας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεβγκένι Πριγκόζιν, Εισβολή Ρώσων, Wagner – Βρέθηκαν,gevgkeni prigkozin, eisvoli roson, Wagner – vrethikan