Γερμανός καταστηματάρχης απαγόρευσε την είσοδο σε πρόσφυγες και καταδικάστηκε αλλά για τους... λάθος λόγους

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός καταστηματάρχης καταδικάστηκε για έγκλημα μίσους μετά την ανάρτηση στην βιτρίνα του καταστήματός του, πινακίδας που απαγόρευε την είσοδο σε πρόσφυγες.

Η επιγραφή ήταν κατηγορηματική και έγραφε «οι πρόσφυγες πρέπει να μένουν εκτός» και δίπλα είχε βάλει την εικόνα ενός σκυλιού.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 1.800 ευρώ, τα οποία θα δοθούν σε τοπικό νηπιαγωγείο και είπε επίσης ότι το πρόστιμο θα τριπλασιαστεί εάν δεν καταβληθεί μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ο καταστηματάρχης θα μπορούσε να δεχθεί ποινή έως και 5 ετών σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο.

Ο δικαστής όμως, καταδίκασε τον καταστηματάρχη γιατί όπως είπε, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του η φωτογραφία του σκυλιού.

Εάν απλά είχε γράψει δεν υπάρχει τίποτα εδώ για τους πρόσφυγες, χωρίς τη φωτογραφία του σκύλου, τότε αυτό θα εντασσόταν στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου. Ήταν όμως η φωτογραφία του σκύλου που έκανε τη διαφορά.

Ο εισαγγελέας ζήτησε μεγαλύτερη ποινή καθώς όπως είπε ότι η χρήση της φωτογραφίας εξισώνει τους σκύλους με τους πρόσφυγες, με κάτι βρώμικο και ανθυγιεινό.

Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι ο πελάτης τους έχει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και δεν πρέπει να καταδικαστεί, δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό σε κανέναν πρόσθεσαν.

ρατσισμόςΓερμανία ρατσισμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα