Γεραπετρίτης: Καλύτερα ανοιχτά μαγαζιά από συγκεντρώσεις στις πλατείες

Χαλάρωση των μέτρων, αρχικά με την ελεύθερη διαδημοτική μετακίνηση και το άνοιγμα του λιανεμπορίου και αργότερα με το άνοιγμα των σχολείων, προανήγγειλε μιλώντας ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, όμως διευκρινίζει.

Αυτές είναι οι προτάσεις και το πλαίσιο που έχει θέσει η κυβέρνηση στους ειδικούς επιστήμονες της Επιτροπής και η απόφαση είναι δική τους.

Οπως εξηγεί ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο thetoc η αλλαγή στρατηγικής δεν οφείλεται

μόνο στο γεγονος της κόπωσης του πληθυσμού, που δεν επιτρέπει πλέον την τήρηση των μέτρων. Οφείλεται και στην ανάγκη να σχεδιαστεί μια άλλου είδους προσέγγιση, πιο ρεαλιστική, που θα επιτρέπει με τη βοήθεια και του καλού καιρού, να ξεκινήσουν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, που θα αποτρέπουν και τους μεγάλους συγχρωτισμούς και την κατ οίκον μετάδοση του ιού.

Το νέο σχέδιο μπορεί τώρα να υλοποιηθεί αφού και ο εμβολιασμός προχωράει ικανοποιητικά και τα self test θα είναι σύντομα διαθέσιμα στα φαρμακεία και η ελπίδα του Γιώργου Γεραπετρίτη είναι ότι από τον Μάιο η ζωή μας θα είναι τελείως διαφορετική. Εκτίμηση για το Πάσχα δεν μπορει να κάνει, αλλά σίγουρα το καλοκαίρι θα είναι τελείως διαφορετικό.

Ο υπουργός Επικρατείας δεν κρύβει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι τα μέτρα για την πανδημία προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση, που υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη του κόσμου στην πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας, επισημαίνοντας το πρόβλημα που δημιούργησαν οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις, ενώ δεν κρύβει και τον προβληματισμό του για την φλυαρία και τις διαφωνίες των ειδικών. Σε κάθε περίπτωση σημειώνει, η δουλεια που έκανε η επιτροπή ήταν πολύ σημαντική και μας επέτρεψε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα