Γεννηματά: Ο Τσίπρας θα αποδείξει ότι «μπορεί» αν φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα από τη Σύνοδο Κορυφής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζοντας τον διμέτωπο αγώνα κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στη σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός εφ’ όσον επιμένει ότι “μπορεί” – οφείλει να επιστρέψει με συγκεκριμένα αποτελέσματα και δεσμεύσεις από τη Διάσκεψη της Δευτέρας».

Όπως είπε η Γεννηματά στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας « δεν δώσαμε όμως ούτε δίνουμε λευκή επιταγή. Ο Μάρτιος του 2016 δεν είναι Ιούλιος του 2015. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει την Εθνική γραμμή.» Εξηγώντας την θέση της για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ευθύνης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ακολουθεί την πολιτική του ώριμου φρούτου: «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για εκλογές κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είναι σαν να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η ΝΔ και ο κ.Μητσοτάκης ως πρόεδρός της έχουν διαμορφώσει μια στρατηγική αντίστοιχη με εκείνη του 2012.

Είναι η στρατηγική με στόχο την παλινόρθωση της δεξιάς και την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου.Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τη λογική του "ώριμου φρούτου". Περιμένοντας πότε θα πέσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Χωρίς να σκέφτονται μετά τις εκλογές σε ποια χώρα, ποια κοινωνία, ποια οικονομία θα παριστάνουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Τα μικροκομματικά παιχνίδια της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη τα αντιλαμβάνεται και τα κρίνει ο Ελληνικός λαός» είπε χαρακτηριστικά.

Εμμένοντας στην ανάγκη συγκρότησης μιας τέτοιας κυβέρνησης συνεργασίας, ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του και το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση, χωρίς να επιζητεί σώνει και καλά καρέκλες και αξιώματα.

Στόχοι της κυβέρνησης αυτής θα είναι:

• Η επιτυχής εφαρμογή του «Προγράμματος» και η έξοδος της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια. Όμως θα έχει και την απαραίτητη διαπραγματευτική δύναμη και το σχέδιο για να βελτιώσει ιδιαίτερα άδικους και υφεσιακούς όρους του Μνημονίου, προστατεύοντας την Ελληνική Παραγωγή, και τις αδύναμες Κοινωνικές ομάδες.

• Η απομείωση εξυπηρέτησης του Δημόσιου Χρέους, ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή δυνατότητα της χώρας

• Η Προγραμματική Συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και τις τομές που πρέπει να υπάρξουν για να διασφαλισθεί η Ανάπτυξη, η Κοινωνική Συνοχή, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τομές που αφορούν την λειτουργία του κράτους και του πολιτικού μας συστήματος.

Απαντώντας στην κριτική γιατί εμμένει σε μια πρόταση που απορρίπτουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επισήμανε: « Αυτό πιστεύουμε ότι επιβάλλει το συμφέρον του τόπου. Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα βγούμε με ασφάλεια από την κρίση και το μνημόνιο. Γιατί ήταν μεγάλο λάθος που τους επιτρέψαμε να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους το 2010.»

Αναφερόμενη στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς, χαιρέτισε ως θετική εξέλιξη τις αποφάσεις του συνεδρίου του Ποταμιού, όπου επιβεβαιώνεται η ανάγκη για διάλογο με σκοπό την συμπόρευση και συμπαράταξη του ευρύτερου χώρου. Ένας χώρος που συμπεριλαμβάνει τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού Κέντρου, τις δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού , της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας. Και ορίζεται ως προϋπόθεση αυτής της συμπόρευσης το διάλογο και τη συμφωνία σε προγραμματικό επίπεδο καθώς και τη μη διάλυση των κομμάτων και των κινήσεων που θα συμμετέχουν.

Σημείωσε ότι οι θέσεις ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού ταυτίζονται επ’ αυτού θυμίζοντας την πρότασή της : Να δημιουργηθεί μικτή επιτροπή με μέλη που θα υποδειχθούν από την Δημοκρατική Συμπαράταξη από όλα τα κόμματα ή Κινήσεις της Κεντροαριστεράς που επιθυμούν να συμβάλλουν και να συμμετέχουν σε όλη αυτή τη διαδικασία. Πρόσωπα κύρους και με δυνατότητες υλοποίησης του εγχειρήματός μας. Η οργάνωση και οι εισηγήσεις της Συνδιάσκεψης να προέλθουν από αυτή την Επιτροπή, Η συμμετοχή όλων στις κοινές διαδικασίες, δεν αναιρεί όπως έχω προτείνει την αυτόνομη λειτουργία των κομμάτων που αποτελούν τη νέα Συμπαράταξη. Σημείωσε όμως πως ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα και κατέληξε ότι θα εισηγηθεί στο Συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, τον προσδιορισμό της Συνδιάσκεψης για τα μέσα Μαΐου. Δίνοντας έτσι ένα χρονικό πλαίσιο για την εξάντληση του διαλόγου ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, προβλέποντας έμμεσα και πολιτικές εξελίξεις τους επόμενους μήνες.

Φώφη ΓεννηματάΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΝΔHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα