Γάζα: Αρνείται την εντολή για εκκένωση το προσωπικό του νοσοκομείου

Επικαλούμενες ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση και τη συνεχιζόμενη ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη, οι ιατρικές ομάδες σε νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας αρνούνται την εντολή του ισραηλινού στρατού να εκκενώσουν το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, όπως μεταδίδει το aljazeera.

«Την Παρασκευή έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον ισραηλινό στρατό που

μας ζητούσε να εκκενώσουμε το νοσοκομείο», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Ahmed Muhanna του νοσοκομείου al-Awda στην Jabalia. «Αυτό δεν είναι δυνατόν».

«Κάποιοι ασθενείς εκκενώθηκαν, αλλά κάποιοι άλλοι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν λόγω της σοβαρής κατάστασής τους», είπε, αναφέροντας ότι το νοσοκομείο παρέχει εντατική ιατρική φροντίδα σε πέντε ασθενείς.

«Το προσωπικό του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων 35 γιατρών και ιατρικών βοηθών, είναι αποφασισμένο να παραμείνει και να παράσχει υγειονομική περίθαλψη στους ασθενείς», είπε.

Νωρίτερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο στρατός έδωσε στο νοσοκομείο μόλις δύο ώρες για την εκκένωση και στη συνέχεια του έδωσε περισσότερο χρόνο, αλλά η εντολή εκκένωσης παραμένει σε ισχύ.

Διαβάστε επίσης:

Νέο τελεσίγραφο τους Ισραήλ στους κατοίκους της Γάζας: «Μετακινηθείτε “με ασφάλεια” μέχρι τις 16:00»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκρός υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς στη Γάζα

Μπορέλ για Γάζα: «Το σχέδιο εκκένωσης 1,1 εκατ. κατοίκων είναι αδύνατο να εφαρμοστεί»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Αρνείται,gaza, arneitai