Γαβρόγλου: Η Χρυσή Αυγή θέλει να σπείρει τον διχασμό στα σχολεία

ΕΛΛAΔΑ

Τη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία καυτηριάζει με δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως σημειώνει, το τελευταίο διάστημα, «φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν

το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία.

Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με "απεσταλμένους" τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις, με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων».

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον υπουργό, οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους.

«Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής τους δράσης».

Ο Κώστας Γαβρόγλου θεωρεί ότι «ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας» και πως η νέα γενιά δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας, αντιθέτως οφείλει να μην επιτρέψει σε φασιστικές συμμορίες να δράσουν ξανά στις γειτονιές.

Παράλληλα, τονίζει ότι «η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το "όχι" της κοινωνίας και της νεολαίας μας».

Ο υπουργός Παιδείας καλεί τα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς να καταδικάσουν «απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς "ναι μεν αλλά" και δικαιολογίες», τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους. «Περιμένω να το κάνουν» αναφέρει.

Επιπλεόν, ζητεί από τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές.

«Το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών» καταλήγει ο Κώστας Γαβρόγλου.

Χρυσή ΑυγήΚώστας ΓαβρόγλουσχολείαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα