Γαλλικό ΥΠΟΙΚ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέντευξη παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Les Echos ο Bruno Bezard διευθυντής τους υπουργείου Οικονομικών και εκπρόσωπος της Γαλλίας στο euroworking group.

Ο Bezard αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους λέγοντας πως «στην παρούσα μορφή το ελληνικό χρέος

δεν είναι βιώσιμο. Θα πρέπει σύντομα να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για την μακροχρόνια βιωσιμότητά του, με σκοπό να δοθεί κίνητρο σε όλους».

Παράλληλα, σχολιάζει πως «στις 13 Ιουλίου 2015, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αποφάσισαν επίσης την αναδιάρθρωσή του. Δεν προβλέπεται μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους, αλλά μάλλον μια «αναμόρφωσή» του» και υποστηρίζει πως οι τεχνικές συζητήσεις αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνει η αναμόρφωση έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους εμπειρογνώμονες να πρέπει να προτείνουν λύσεις στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Ερωτηθείς αναφορικά με την ενδεχόμενη εξέλιξη του ESM σε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, ο Bezard δήλωσε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση της Ελλάδας είναι επιθυμητή, ενώ μεσοπρόθεσμα ο ΕSM μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο ασφαλείας για τη ζώνη του ευρώ, ενώ θα μπορούσαν να διατεθούν στον ΕSM περισσότεροι πόροι.

Ο Bezard στην συνέντευξή του, επίσης, πρόσθεσε πως η Γαλλία έχει κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και έχει προχωρήσει πιο μακριά από τους εταίρους της σε τομείς όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, ωστόσο το έλλειμμα της χώρας παραμένει τεράστιο.

Bruno Bezardγαλλικό υπουργείοελληνικό χρέοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα