Το TEDxNicosia αποτύπωσε Ίχνη του με τρόπο μοναδικό

Η κόκκινη κουρτίνα του TEDxNicosia μπορεί να έχει πέσει, όμως τα ίχνη που έχουν δημιουργηθεί θα παραμείνουν αναμφίβολα στις μνήμες μας.

Στις 7 του Μάη, η εκδήλωση η οποία εστίασε στα «Ίχνη» του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, έγινε πραγματικότητα χάρη στον στρατηγικό μας συνεργάτη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τη Cytamobile-Vodafone. Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας είναι για τρίτη συνεχή χρονιά το Sigmalive.

Δεκαπέντε ομιλητές και καλλιτέχνες διέδωσαν ένα

μίγμα ιδεών στην πλατφόρμα του TEDxNicosia- ίχνη από τους κόσμους της μουσικής, της τέχνης, του προσωπικού βιώματος και της κληρονομιάς. Το κοινό ενδυναμώθηκε με έμπνευση και ιδέες οι οποίες ξεδιπλώθηκαν μέσα από ένα ευρύ φάσμα ιστορίας και κουλτούρας καθώς και τέχνης, μουσικής, καταγωγής και δημιουργικότητας, αφήγησης και ιστοριών.
Αυτό το είδος ιδεών αποτελούν «Ίχνη» τα οποία το TEDxNicosia δημιουργεί από το 2011. Είναι η συμβολή του στην τοπική κοινωνία έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να απευθύνεται σε ίχνη που έχουν ήδη χαραχθεί καθώς και σε ίχνη τα οποία πρόκειται να δημιουργηθούν.

Η εκδήλωση επισφραγίστηκε με τη μαγευτική φωνή της Jazz τραγουδίστριας, Sarah Fenwick η οποία αυτοσχεδίασε ένα τραγούδι ειδικά για το TEDxNicosia το οποίο ονόμασε «Jazz Traces», μια απόδειξη ότι η μουσική, και στην προκειμένη περίπτωση η jazz, ιχνηλατεί συναισθήματα, κουλτούρα, όνειρα και χρόνο.
Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της υπηρεσίας live streaming της Cytanet στην ιστοσελίδα του TEDxNicosia, ενώ παράλληλα οι παρευρισκόμενοι είχαν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέσω του δικτύου Cytanet Wireless Zone.

Η ομάδα του TEDxNicosia, παρακολούθησε με ενθουσιασμό το κοινό να αντιδρά με χαμόγελα, δάκρυα και γέλια ενώ το παρότρυνε να σκεφτεί τα ίχνη τα οποία θα ήθελαν οι ίδιοι να δημιουργήσουν.

Μέχρι την επόμενή του ‘στάση’ η οποία θα έρθει με ακόμα περισσότερες ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, το TEDxNicosia στέλνει ένα δυνατό μήνυμα: ‘ο καθένας από εμάς έχει μια ιδέα η οποία αξίζει να διαδοθεί!’.

Περισσότερα για το TEDx, x = ανεξάρτητα οργανωμένη εκδήλωση

Στο πνεύμα των ιδεών που αξίζουν να διαδοθούν, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα με τοπικές και ανεξάρτητες εκδηλώσεις, που φέρνει τους ανθρώπους μαζί για να μοιραστούν μία εμπειρία συναφή με το πνεύμα του TED. Σε μία εκδήλωση TEDx, τόσο βιντεοσκοπημένες Ομιλίες TED όσο και ζωντανές παρουσιάσεις ομιλητών, δίνουν έναυσμα για εκ βάθους συζητήσεις και διασυνδέσεις μεταξύ των ατόμων μιας μικρής ομάδας. Αυτές οι τοπικές, ανεξάρτητες εκδηλώσεις φέρουν την επωνυμία TEDx, όπου το x = ανεξάρτητη διοργάνωση εκδήλωσης TED. Το Συνέδριο TED παρέχει γενική καθοδήγηση για τα προγράμματα TEDx, παρόλα αυτά όμως η κάθε εκδήλωση διοργανώνεται ανεξάρτητα. (με βάση κάποιους συγκεκριμένους όρους και κανονισμούς).

Περισσότερα για το ΤED

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφοσιωμένος σε ‘ιδέες που αξίζει να διαδοθούν’, κι οι οποίες δίδονται συνήθως από σύγχρονους πρωτεργάτες σε σκέψη και δράση, υπό τη μορφή σύντομων και δυναμικών ομιλιών (διάρκειας 18 λεπτών ή λιγότερο). Πολλές από αυτές τις ομιλίες διεξάγονται κατά τη διάρκεια του επίσημου συνεδρίου ΤΕD στο Βανκούβερ της British Columbia, και διατίθενται, δωρεάν, στο TED.com. Στους ομιλητές ΤED περιλαμβάνονται οι Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan και Daniel Kahneman.

Οι ανοικτές και δωρεάν πρωτοβουλίες TED για διάδοση ιδεών περιλαμβάνουν το TED.com, όπου νέες βιντεοσκοπημένες Ομιλίες ΤED αναρτώνται καθημερινά. Το Open Translation Project (Έργο Ανοικτής Μετάφρασης), που παρέχει υποτίτλους, διαδραστικές γραπτές ομιλίες καθώς και μεταφράσεις από χιλιάδες εθελοντές διεθνώς˙ την εκπαιδευτική πρωτοβουλία TED-Ed,˙ το ετήσιο TED Prize (Βραβείο TED) αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, που χρηματοδοτεί διακεκριμένα άτομα με «επιθυμία» ή ιδέα, να δημιουργήσουν αλλαγή στον κόσμο το TEDx, που παρέχει άδειες σε χιλιάδες άτομα και ομάδες παγκοσμίως για να στήσουν τοπικές, ανεξάρτητα διοργανωμένες εκδηλώσεις σε μορφή TED και το πρόγραμμα TED Fellows, που επιλέγει καινοτόμα άτομα από όλο τον κόσμο για να ενισχύσει την επίδραση των εντυπωσιακών έργων και δράσεων τους.

Ακολουθήστε το TED στο Twitter, στο Facebook ή στο Instagram.


Keywords
Τυχαία Θέματα