Γαλλία – Βουλευτικές εκλογές: Πρώτος σε έδρες ο Μακρόν – Θρίλερ ενόψει δεύτερου γύρου

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει την πρωτιά στις έδρες μετά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία ωστόσο κινδυνεύει να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση των Ipsos/Sopra-Steria, βάσει της καταμέτρησης των ψήφων η «Προοδευτική συμμαχία» υπό τον Μελανσόν με 25,6% πήρε μικρό προβάδισμα 0,4% έναντι της παράταξης «Μαζί» (Ensemble) (25,2%) του 44χρονου κεντρώου Προέδρου της Γαλλίας, ο οποίος ανανέωσε

τον περασμένο Απρίλιο τη θητεία του στο Ελυζέ.

Ωστόσο, αυτό το προβάδισμα του Μελανσόν είναι απίθανο να μεταφραστεί σε απλή πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση των 577 εδρών.

Το κόμμα του Μακρόν κι οι σύμμαχοί του αναμένεται να εξασφαλίσουν από 265 έως 304 έδρες και την πρωτιά, σύμφωνα με το μέσο όρο εκτιμήσεων τεσσάρων δημοσκοπικών ινστιτούτων μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ απαιτούνται 289 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία.

Δεύτερη ισχυρότερη παράταξη στη γαλλική Εθνοσυνέλευση θα είναι όπως όλα δείχνουν η Nupes, η συμμαχία των αριστερών κομμάτων υπό τον Μελανσόν με 163 έως 207 έδρες, ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν αναμένεται να εξασφαλίσει από 17 έως 36 έδρες, ενώ οι δεξιοί Ρεπουμπλικανοί και οι σύμμαχοί τους τουλάχιστον 33.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες ηρεμίας από το Κίεβο: Για μπάνιο και ηλιοθεραπεία στον ποταμό Δνείπερο οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας (Video)

Φινλανδία: Σάλος με φωτογραφία της πρωθυπουργού – Αντιδράσεις για σεξισμό (Photo)

Μπέρμιγχαμ: Ατελείωτες ουρές σε εστιατόριο που σερβίρει «greek gyros» αξίας 17 ευρώ (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία – Βουλευτικές, Πρώτος, Μακρόν – Θρίλερ,gallia – vouleftikes, protos, makron – thriler