Φωτιές: Ο Ερντογάν στέλνει στην Ελλάδα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο στέλνει η Τουρκία στην Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Την απόφαση έλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κατόπιν οδηγιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου

Γεωργίας και Δασών μαζί με τα πληρώματά τους θα σταλούν στην Ελλάδα. Αμφίβια αεροσκάφη με αποτελεσματική ικανότητα ελιγμών και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που παράγονται με εγχώριους και εθνικούς πόρους θα χρησιμοποιηθούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Türkiye will dispatch 2 amphibious firefighting aircraft and 1 firefighting helicopter to combat the ongoing wildfires in Greece.

Under the instructions of President Recep Tayyip Erdoğan, 2 firefighting planes and 1 firefighting helicopter registered in the inventory of the…

Republic of Türkiye Directorate of Communications (@Communications) July 21, 2023

Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική και Ρόδο, ενώ στη Λακωνία είναι πολύ περισσότερες και μάλιστα δημιούργησαν νέα μέτωπα.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αναρτήσεις του, ευχαρίστησε μία προς μία τις χώρες που έστειλαν αεροσκάφη και πυροσβέστες και συμμετείχαν στην προσπάθεια περιορισμού των πύρινων μετώπων.

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: «Ξενοδοχείο» για… ιππόκαμπους στο βυθό του Σίδνεϊ (Video)

Ολλανδία: «Στοπ» στα κρουαζιερόπλοια από τον δήμο του Άμστερνταμ (videos)

Γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια στην Ευρώπη είναι πιο φθηνά από τα σιδηροδρομικά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιές, Ερντογάν, Ελλάδα,foties, erntogan, ellada