Φωτιές, κορώνες και βόλτες

Μια μικρή σχετικά φωτιά άναψε προχθές στο Μαξίμου και η πυροσβεστική έδρασε ακαριαία, είναι άλλωστε ένα τετράγωνο πιο πέρα, δείχνοντας πόσο «ευάλωτα» είναι ακόμη και τα κυβερνητικά γραφεία του περιβόητου επιτελικού κράτους που τελευταία δοκιμάζεται έντονα από τις σοβαρές «φωτιές» που άναψαν με την διαρκή επέλαση της αδηφάγου ακρίβειας και εδώ και καιρό με το «ταραχώδες», σε επεξεργασία ακόμη, νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την δυνατότητα τεκνοθεσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζοντας την καταλληλότητα της πολιτικής περιόδου που τον βρίσκει ισχυρό απέναντι στην ευρύτερη

αντιπολίτευση αλλά κυρίως απέναντι στην όποια εσωκομματική, εσωκυβερνητική αναταραχή (για ένα θέμα βαθειάς συντηρητικής αντίληψης και της αναμενόμενης) ιεραρχικής-θεολογικής αντιπαράθεσης, προχωρά στην μεταρρυθμιστική τομή που επέλεξε για να καταδείξει τον σύγχρονο, κεντροδεξιό, ευρωπαϊκό κυβερνητισμό του.

Οι εντεινόμενες «φωτιές» από αρκετούς μητροπολίτες και ακραίες φωνές προβληματίζουν περισσότερο την κορυφή της ιεραρχίας παρά τον πρωθυπουργό, που θεωρεί ότι στην κοινοβουλευτική διαδικασία θα εκδηλωθεί θετικά στο νομοσχέδιο το ευρύτερο δημοκρατικό τόξο, όπως άλλωστε δείχνουν οι δηλώσεις των ηγεσιών του.

Οι εποχές των μαζικών κινητοποιήσεων για το θέμα των ταυτοτήτων επί μακαριστού Χριστοδούλου είναι ήδη παρελθόν και οι όποιες καμπάνες ηχήσουν πανελλαδικά δεν έχουν ανάλογη «περασιά».

Όσοι πολιτικά επενδύουν σε μεγάλη φθορά της κυβέρνησης της ΝΔ υπερεκτιμούν τις υπαρκτές και έντονες αντιδράσεις, ενώ παράλληλα δεν βλέπουν την παρατεταμένη αδυναμία της αντιπολίτευσης να παρουσιάσει μια εντεινόμενη αναδιαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών που να θορυβήσει το Μαξίμου.

Με την ατελείωτη και πιεστική επιδρομή της ακρίβειας, ιδιαίτερα για μικρούς, μικρομεσαίους, μεσαίους η αξιωματική αντιπολίτευση τώρα… ετοιμάζει την συνολική της πρόταση (περιμένουμε καιρό) ενώ και ευρύτερα στο κοινωνικό πεδίο δεν εκδηλώνεται κυματισμός αντίδρασης εκτός από την διογκούμενη δυσφορία που έχει ανησυχήσει και… την κυβέρνηση που ανακοινώνει κάθε τόσο σειρά «μέτρων» που σταθερά υπολείπονται της ουσιαστικής αντιμετώπισης της άγριας κερδοσκοπίας.

Με το «ελληνικό όνειρο» που συζητήθηκε στο σπίτι του κ. Κασσελάκη, η τριήμερη σύναξη εργασίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες δεν φαίνεται εύκολη η ανάταξη της επιρροής του κόμματος στην κοινωνία μας που προς το παρόν δεν δείχνει την αναμενόμενη από την νέα ηγεσία «υποδοχή» παρά τις αρχικές μεγαλοστομίες.

Η «παραγωγικότητα» μιας προσπάθειας δεν αποτυπώνεται με δηλώσεις αλλά  με τις επεξεργασμένες προτάσεις, λύσεις και πρωτοβουλίες εντός και εκτός βουλής. Μετά τα φροντιστήρια της ΝΔ στα γραφεία της και τα εντατικά μαθήματα στις Σπέτσες γύρω από το «τζάκι» του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι κερδοσκόποι μάλλον δεν θορυβούνται και συνεχίζουν τον πολλαπλασιασμό των ακραίων υπερκερδών τους που φέρνουν σε μαύρη «πρωτοκαθεδρία» στην Ευρώπη την χώρα μας…

Διαβάστε επίσης:

Στενά τα περιθώρια των «πρώην» να παίξουν ρόλο στα κόμματά τους

Η Ευρώπη πληρώνει τις γερμανικές αμαρτίες

Φροντιστήρια και οπισθοδρομικές υποκρισίες

Keywords
Τυχαία Θέματα