Φωτιά τώρα στην Αχαΐα: Εκκενώνονται οικισμοί – Έκλεισε η Αθηνών – Πατρών (Photos & Videos)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ενάεριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο τη νέα δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στην περιοχή Ζήρια Αχαΐας.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο, 10 οχήματα, 4 αεροσκάφη ένα ελικόπτερο.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 31, 2021Αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια
τους

Σύμφωνα το thebest.gr, η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με τον αέρα να τη σπρώχνει προς το χωριό. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν οι οικισμοί Λαμπίρι, Καμάρες, Ζήρεια και Άνω Ζήρεια.

Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήρειας και της Άνω Ζήρειας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα. 

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Αχαΐας και όσοι κινούνται στα όρια της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 να φύγουν από το σημείο και κινηθούν προς Αίγιο.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Aν βρίσκεστε στους οικισμούς #Ζήρια, #Καμάρες & #Λαμπίρι Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς #Αίγιο.

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. pic.twitter.com/rcWECJ9IYa

— 112 Greece (@112Greece) July 31, 2021

Πριν από λίγη ώρα το ΕΚΑΒ πήρε εντολή να μεταβεί στην περιοχή και να παραλάβει ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.

Η διέλευση προς το Αίγιο απαγορεύεται.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχχμάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, από το Δρέπανο έως το Λόγγο Αχαϊας (και στα δύο ρεύματα), καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου από το Δρέπανο έως τα Σελιανίτικα Αχαϊας (και στα δύο ρεύματα).

Το ασημί όχημα με τους δύο ύποπτους

Οι Αρχές εξετάζουν μαρτυρία για ένα ασημί όχημα στο οποίο επιβαίνουν δυο ημίγυμνοι άνδρες οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Πυρκαγιά και στον Αλμυρό Μαγνησίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το άλλο μεγάλο πύρινο μέτωπο στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν εναέρια μέσα από τη βάση της Νέας Αγχιάλου, καθώς και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Βόλο, την ΒΙΠΕ Βόλου και τον Αλμυρό με 15 οχήματα και πάνω από 35 πυροσβέστες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο Κυριακή 

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για αύριο Κυριακή, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία – Δάφνη: Τη δολοφόνησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο

Καιρός σήμερα: Καύσωνας με 46 βαθμούς Κελσίου – Ποιες περιοχές θα «βράσουν» (Video)

Σχολεία – Παπαευαγγέλου για ανεμβολίαστα παιδιά και ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς: Εκρηκτικός συνδυασμός

Keywords
Τυχαία Θέματα