Φωτιά τώρα Αχαΐα: Σε ετοιμότητα 2 νοσοκομεία – Αναφορές για καμένα σπίτια – Εκκενώθηκε κατασκήνωση (Videos)

Συνεχίζεται η «κόλαση» πυρκαγιάς στη Ζήρια Αχαΐας.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ήδη υπάρχουν μαρτυρίες για πέντε καμένα σπίτια.

Σύμφωνα με το dete.gr, αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει φτάσει στον οικισμό Μπαρμπουναίικα, που βρίσκεται ανάμεσα στις Καμάρες και το Λαμπίρι. Πρόκειται για τους δύο από τους τέσσερις οικισμούς που εκκενώθηκαν νωρίτερα (οι άλλοι δύο είναι η Ζήρια και η Άνω Ζήρια).

Στη δασική #πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια

του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π.
Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 31, 2021

Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκαν στην Πάτρα.

#Ζήρια #καμάρες_αιγίου #πυρκαγια #φωτιά pic.twitter.com/GwDT23HtdY

— Kat (@katioushka1) July 31, 2021

Το Λιμενικό βρίσκεται σε ετοιμότητα στις παραλίες Καμαρών και Άκολης, προκειμένου να μεταφέρει πολίτες, εφόσον χρειαστεί. Ενώ επί ποδός βρίσκεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Αχαΐας και όσοι κινούνται στα όρια της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 να φύγουν από το σημείο και κινηθούν προς Αίγιο.

Μήνυμα 112: «Εκκενώστε άμεσα»

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός 112 με μήνυμα που έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους πολίτες βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Aν βρίσκεστε στους οικισμούς #Ζήρια, #Καμάρες & #Λαμπίρι Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς #Αίγιο.

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. pic.twitter.com/rcWECJ9IYa

— 112 Greece (@112Greece) July 31, 2021

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, από το Δρέπανο έως το Λόγγο Αχαϊας (και στα δύο ρεύματα), καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου από το Δρέπανο έως τα Σελιανίτικα Αχαϊας (και στα δύο ρεύματα).

Κλειστή για τα οχήματα είναι και η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, ρεύμα προς Πάτρα. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έκκληση σε όσα οχήματα κατευθύνονται προς Αθήνα να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Το ασημί όχημα με τους δύο ύποπτους

Οι Αρχές εξετάζουν μαρτυρία για ένα ασημί όχημα στο οποίο επέβαιναν δυο ημίγυμνοι άνδρες οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, mε εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Αιγιαλεία Αχαΐας, για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Αιγιαλεία Αχαΐας, για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 31, 2021Πυρκαγιές σε Μαγνησία και Αργολίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά σε ημιορεινή περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας.

Η φωτιά κινείται προς τα χωριά Κοκκωτοί και Κωφοί, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κωφοί του δήμου Αλμυρού Μαγνησίας. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 31, 2021

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δορούφι, του Δήμου Ερμιονίδας, στην Αργολίδα.

Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην αγροτοδασική #πυρκαγιά στην περιοχή Δορούφι, του δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, επιχειρούν 49 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π, συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 31, 2021

Διαβάστε επίσης:

Πόλεις «Καμίνια»: Πού θα «σπάσει» το θερμόμετρο – Τι συμβουλεύουν οι γιατροί (Video)

Χαρδαλιάς: Θα πάρουμε μέτρα όπου «ξεφύγει» ο κορωνοϊός – Αν χρειαστεί θα ξανακλείσει η Μύκονος (Video)

Νέα προειδοποίηση Ζερεφού: Για να υπάρξουμε σε αυτόν τον πλανήτη τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αγωνιστούμε

Keywords
Τυχαία Θέματα