Φωτιά στο Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για τέταρτο 24ωρο – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (Video)

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο νότιο αλλά και στο βόρειο μέτωπο του Ρεθύμνου αφού η φωτιά συνεχίζει για τέταρτο 24ώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πλέον στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται μόνο επίγειες δυνάμεις αφού έπεσε το σκοτάδι και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού, οι οποίες θα ξεκινήσουν ξανά με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας.

Ο φόβος των αναζωπυρώσεων είναι μεγάλος και η νύχτα προμηνύεται δύσκολη, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

που φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Νέα εστία φωτιάς έχει ξεσπάσει στην Κρύα Βρύση, ενώ σκληρή είναι η μάχη των πυροσβεστών και στον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου, εθελοντικές ομάδες και πεζοπόρα τμήματα παλεύουν με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τα νέα μέτωπα πυρκαγιάς που ξεσπούν διαρκώς.

Σημειώνεται ότι ενώ στα Σακτούρια δόθηκε εντολή εκκένωσης τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς οι κάτοικοι με αρωγό τον Δήμαρχο συγκεντρώθηκαν με ηρεμία και ασφάλεια στην εκκλησία του οικισμού, δίχως να κινδυνεύσει κανείς. Πλέον, η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της περιοχής εμφανίζεται βελτιωμένη σε σχέση με το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται ο «κλασικός ελληνικός καύσωνας» από την Παρασκευή – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος (Video)

Ικαρία: Ασθενής μεταφέρθηκε με κουβέρτα και σε καρότσα αγροτικού γιατί δεν υπήρχε ασθενόφορο (Video)

Πτώση Antonov: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της συντριβής – Επείγουσα ανακοίνωση για τα πυρομαχικά (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Ρέθυμνο, Ολονύχτια, 24ωρο,fotia, rethymno, olonychtia, 24oro