Φωτιά στο Αιγάλεω: Στον εισαγγελέα ο Τούρκος αιτών ασύλου που κατηγορείται για εμπρησμούς (video)

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγείται σήμερα, Δευτέρα (27/5), ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη χθες από τις αρμόδιες αρχές ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση  σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Η σύλληψη έγινε χθες (26/5) από αξιωματικούς

του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), με την συνδρομή της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο 33χρονος είναι αιτών ασύλου. Επιπλέον όλες οι υπηρεσίες της ασφάλειας της χώρας διερευνούν το προφίλ του δράστη. 

Κικίλιας: «Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι»

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη», τόνισε σε ανάρτησή του στο X ο Βασίλης Κικίλιας.

Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί.
Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του…

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) May 26, 2024

«Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι», πρόσθεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές: Ξεκινούν την Πέμπτη στα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή στα ΓΕΛ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου

Μεταμόρφωση: Τροχαίο στην Εθνική Οδό – Οδηγός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Keywords
Τυχαία Θέματα