Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πύρινη λαίλαπα επελαύνει σε Δροσοπηγή, βασιλικά κτήματα, Ιπποκράτειο Πολιτεία – Αγωνία για το Κρυονέρι

Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις στη Βαρυμπόμπη έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες. Αγωνία για τα πρώην βασιλικά κτήματα.

Σημαντική αναζωπύρωση είναι και προς το Ολυμπιακό χωριό γι αυτό και εστάλη νωρίτερα μήνυμα από το 112 για εκκένωση

της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στην #Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς #Άθήνα από Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη #Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς #Αφίδνες ή #Ωρωπό

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 5, 2021

Νέο μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στη Δροσοπηγή να εκκενώσουν τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας καθώς η πυρκαγιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στη #Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς #Αθήνα από Ε.Ο. #Αθηνών_Λαμίας

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας@pyrosvestiki @hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 5, 2021

Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στο #Κρυονέρι, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας pic.twitter.com/ndentotfty

— 112 Greece (@112Greece) August 5, 2021

Η δεύτερη αναζωπύρωση είναι μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στις Αδάμες.

Συναγρμός έχει σημάνει και για το Τατόι, τα βασιλικά κτήματα και τους θησαυρούς που υπάρχουν εκεί, καθώς η φωτιά έχει εισβάλει στο εσωτερικό των πρώην βασιλικών κτημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει δίπλα στο βασιλικό κοιμητήριο και έχει φθάσει μια ανάσα από τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και κυρίως τα εναέρια μέσα λόγω της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, η οποία δεν ελέγχεται μέχρι στιγμής.

Παράλληλα από την αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους που οδηγούν προς Βαρυμπόμπη και στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Πρόκειται για το μέτωπο κοντά στα πρώην βασιλικά κτήματα, εξαιτίας του οποίου εκκενώθηκαν η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Δροσοπηγή. Αυτή την ώρα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, επιχειρούν εννέα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Από την Αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία προς την Βαρυμπόμπη, στους εξής δρόμους:

• Κόμβο Βαρυμπόμπης- Ερυθραίας

• Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (ταβέρνα Χάνι)

• Τατοΐου από την Λ. Κύμης

• Λεωφόρο Κρυονερίου από την συμβολή μες την Ανοίξεως

• Ιπποκράτους από την συμβολή με την οδό Αριστογείτονος

• Ε.Ο. Μαλακάσας Ωρωπού από την συμβολή με την οδό Καβάφη

• Πάρνηθος από την συμβολή με την οδό Αγίας Τριάδος

• Δροσοπηγής από το ύψος της εθνική οδού Αθηνών- Λαμίας

• Τατοΐου από την οδό Ερυθραίας

• Μουσών από την οδό Ορφέως

• Τατοΐου από το ύψος της νότιας πύλης του αεροδρομίου

• Τατοΐου από το ύψος του Ιερού Ναού Αποστόλου Πέτρου και Παύλου

• Λεωφόρο Κρυονερίου από Λεύκης

• ΕΟ Μαλακάσας -Σκάλας Ωρωπού από την οδό Ανεξαρτησίας

• Ανισόπεδο κόμβο Κρυονερίου- οδό Μακεδονίας

• Ανισόπεδο κόμβο Κρυονερίου, οδό Τυρταίας

• Αγίου Μερκουρίου από την οδό Αγίας Τριάδος

• Ανώνυμη Οδό από την περιοχή Σφενδάλη προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη έχει φτάσει στα ανάκτορα στο βασιλικό κτήμα μέσα», δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Η πυρκαγιά είναι μέσα στα βασιλικά κτήματα, κοντά στα ανάκτορα. Δεν ξέρω αν έχει φτάσει στα κτίρια, αλλά είναι κοντά και όπως με ενημέρωσε η Πυροσβεστική είναι πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που έφεραν για να αποθηκευτούν μέσα τα αντικείμενα των βασιλικών ανακτόρων», πρόσθεσε.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια κατάσβεσης μέσα στα Βασιλικά Κτήματα, όπου επιχειρούν υδροφόρα οχήματα να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Δυστυχώς, οι φλόγες ‘γλείφουν’ τα κτίρια των Βασιλικών Κτημάτων. Υπάρχουν τρία μέτωπα αυτή τη στιγμή, η φωτιά είναι μεγάλη» είπε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Τα εναέρια μέσα είναι αυτά που μπορούν, τώρα, να κάνουν τη διαφορά. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μας θυμίζει μέρες του 2007. Τότε προσπαθούσες να σβήσεις τη μια φωτιά και ταυτόχρονα ξεκινούσαν άλλες σε διαφορετικά μέρη. Υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία σε εξέλιξη και προσπαθούμε να καταμερίσουμε σωστά τα μέσα. Επισημαίνουμε ξανά πως τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν κλειστά για τις ευπαθείς ομάδες», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Και οι τρεις καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν γλιτώσει μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αναζωπύρωση κοντά στις Αδάμες προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια της πυρκαγιάς

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φωτιές: Στη μάχη και ο στρατός – Επίγειες και εναέριες περιπολίες με drones

Keywords
Τυχαία Θέματα