Γεράνεια: Σε ύφεση η πυρκαγιά – Στάχτη πάνω από 55.000 στρέμματα (Photos/Videos)

«Εικόνα ύφεσης παρουσιάζει πλέον η πυρκαγιά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου της».

Αυτό τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που συντονίζει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη, για τρίτο 24ωρο, στα Γεράνεια Όρη.

Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι ότι, πιθανόν, έως αύριο πρόκειται να έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας.

“Σύμμαχος” των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν πλέον ένταση 2 με 3 μποφόρ.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Όρη, 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Όλυμπος”, ενώ από αέρος συνδράμουν 16 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ είναι σε μερική επιφυλακή στα άλλα σημεία της χώρας.

ΟΑΕΔ: Αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των Δήμων Μεγαρέων και Λουτρακίου–Περαχώρας–Αγ. Θεοδώρων

Την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων των Δήμων Μεγαρέων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων που έληξαν ή λήγουν στο χρονικό διάστημα από 19 έως και 31 Μαΐου αποφάσισε η διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

Επιπλέον, δεν θα υπάρξει επίπτωση στην καταβολή των επιδομάτων για τους επιδοτούμενους ανέργους των παραπάνω Δήμων που πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν προβούν στην απαραίτητη δήλωση.

Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Στάχτη πάνω από 55.000 στρέμματα – Αποκαΐδια σπίτια και το παρθένο δάσος

Η καταστροφή που έχει προξενήσει ήδη η φωτιά που καίει από την Τετάρτη είναι ανυπολόγιστη. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, είχαν καταστραφεί τουλάχιστον 55.000 στρέμματα στην βόρεια και ανατολική πλευρά των Γερανείων.

Πολλά είναι τα σπίτια που έχουν καταστραφεί ενώ παρελθόν αποτελεί το πανέμορφο, παρθένο πευκοδάσος της περιοχής.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείου Eurokinissi είναι αποκαλυπτικές:

Ειδήσεις σήμερα

Γεράνεια όρη: Δορυφόρος αποτυπώνει την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά (Photos)

Τρίτη νύχτα πύρινης κόλασης: Πάνω από 55 χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Meteo: Τι οδήγησε στην καταστροφική πυρκαγιά στον Σχίνο

Keywords
Τυχαία Θέματα