Φώφη Γεννηματά: Προεκλογικά γραμμάτια της Ν.Δ. με το νέο εργασιακό

Για τη Χαριλάου Τρικούπη η κυβέρνηση της Ν.Δ., με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά, επιδιώκει την απόλυτη άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων. «Δεν στηρίζονται οι εργαζόμενοι. Είναι στο έλεος κάθε ασύδοτου εργοδότη. Εκθεμελιώνεται το εργατικό δίκαιο. Μας γυρίζουν στην εποχή των ατομικών συμβάσεων. Το θεωρώ αδιανόητο για την εποχή που ζούμε σήμερα.


Θα έπρεπε ο εργαζόμενος να νιώθει ασφαλής περισσότερο από ποτέ» υποστήριξε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά σε τηλεοπτική της

συνέντευξη (Open). «Αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους, χωρίς δικαιώματα, ανασφαλείς και με χαμηλές αμοιβές» τόνισε η Φώφη Γεννηματά. «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει επιλέξει να στηρίζει μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Γι’ αυτό ακριβώς και με το εργασιακό νομοσχέδιο έρχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντί τους» υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.


«Υποβαθμίζει την εγχώρια παραγωγή, ακόμα και στην αμυντική βιομηχανία, που έχει κρίσιμο ρόλο για την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας. Αυτές τις συντηρητικές πολιτικές πληρώνει και αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΑΒ, αλλά και οι εργαζόμενοί της», πρόσθεσε.
Στο ίδιο πλαίσιο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε δήλωσή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υπογράμμισε πως «το εργασιακό νομοσχέδιο αντανακλά το συντηρητικό πρόσωπο της Ν.Δ.. Αυτό που προσπαθεί συστηματικά να κρύψει πίσω από μεταρρυθμιστικό προσωπείο», τονίζοντας πως η «γαλάζια» κυβέρνηση «προωθεί ένα εργασιακό ξεπερασμένο μοντέλο του χθες».


Για τη Φώφη Γεννηματά «σήμερα που ο κοινωνικός διάλογος είναι όσο ποτέ αναγκαίος, η Ν.Δ. επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού, περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα της απεργίας» καθώς με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη «μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων. Απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει τους ασύδοτους εργοδότες και διαλύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Η Ν.Δ. ξεπληρώνει και προεκλογικά γραμμάτια».

Σε ένα άλλο μέτωπο, αυτό της πανδημίας και των εμβολιασμών με αφορμή τη νέα οδηγία της επιτροπής εμβολιασμών για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι έχει προκληθεί μεγάλη σύγχυση στους πολίτες, οι οποίοι καθημερινά μαθαίνουν και για κάποια καινούργια σύσταση. «Οι πολίτες έχουν ανάγκη μία υπεύθυνη στάση κι ενημέρωση από τους αρμόδιους, αντί για αντιφάσεις κι αντικρουόμενες συστάσεις» σημειώνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.


«Αντί η εμβολιαστική στρατηγική της χώρας να βασιστεί στην απαιτούμενη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, καλλιεργείται διαρκώς ένα κλίμα ανησυχίας και φόβου. Τόσο η επιτροπή όσο και η κυβέρνηση οφείλουν απαντήσεις: Η επιτροπή πρέπει να εξηγήσει γιατί τροποποίησε τώρα την εισήγησή της και με ποια επιστημονικά δεδομένα το έπραξε, ενώ η κυβέρνηση πρέπει να δηλώσει αν συνδέεται η τότε απόφασή της για τη χορήγηση του AstraZeneca με το εσπευσμένο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, λόγω της μακρόχρονης καραντίνας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΚΙΝΑΛ: Σε τουρ Γεννηματά, Ανδρουλάκης, ντοκιμαντέρ από τον Λοβέρδο – Τι θα γίνει με Καστανίδη, Γερουλάνο

Μητσοτάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: «Θέτει κανόνες στην ζούγκλα – Μύθος ότι καταργείται το 8ωρο»

Συνέδριο Γονιμότητας: Οι αντιδράσεις για το σποτ της ντροπής έβαλαν «φρένο» στον σεξισμό και τον… Μεσαίωνα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φώφη Γεννηματά, Προεκλογικά, Ν Δ,fofi gennimata, proeklogika, n d