Φινλανδός πρόεδρος για Ερντογάν: «Τον Απρίλιο μου έλεγε ότι συμφωνούσε με την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ»

Ο Φινλανδός πρόεδρος εκθέτει τον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς υποστηρίζει ότι τον Απρίλιο ο Τούρκος πρόεδρος ήταν θετικός στην ένταξη της χώρας του στο Νατο.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο δηλώνει πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο στις 4 Απριλίου, ο κ. Ερντογάν είχε εκφράσει την θετική του στάση για την απόφαση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Πιο

συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Νιινίστο δήλωσε «στο τέλος μιας μακράς συζήτησης που είχα μαζί του, είπε πως σε περίπτωση αίτησης ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα κρατήσει θετική στάση» προσθέτοντας πως ο κ. Ερντογάν είχε πει ότι θα αξιολογούσε το ενδεχόμενο ένταξης ευνοϊκά.

Μάλιστα, ο Νιινίστο επισήμανε πως «δεν υπήρχε πιθανότητα παρερμηνείας». Ο Φινλανδός πρόεδρος ισχυρίζεται πως και ο Υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο είχε στις 5 Μαΐου επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την οποία προέκυπτε πως δεν τίθεται κανένα πρόβλημα σε σχέση με το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης

Κεραμέως: Πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο για τα νέα ολοήμερα σχολεία – Θα λειτουργούν έως τις 17:30 – Εξαγγελίες για προσλήψεις

Συμμορία ανηλίκων σκορπούσε τον τρόμο στο Παγκράτι – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Γυναικοκτονία στη Δράμα: «Αυτόν τον φοβάμαι» έλεγε η 59χρονη στη θεία της – «Ήταν απλώς συγκάτοικοι, είχαν χωρίσει»

Keywords
Τυχαία Θέματα