Μετρό στα Εξάρχεια: Νέα ένταση και προσαγωγές τα ξημερώματα (videos)

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα Εξάρχεια με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τα περίπου 70 δέντρα που θα κοπούν λόγω των εργασιών για τον νέο σταθμό του μετρό.

Ανδρες της ΕΛΑΣ προσήγαγαν τέσσερα άτομα – τρεις άντρες και μία γυναίκα – που παρέμεναν όλη τη νύχτα στο σημείο, διαμαρτυρόμενα για την καταστροφή του δημόσιου χώρου και του πρασίνου.

Επεισόδια σημειώθηκαν και χθες, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών.

Η ανακοίνωση
της εταιρείας

Η «Ελληνικό Μετρό» από τη μεριά της υποστηρίζει ότι τα δέντρα «αφού δεχθούν τις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες, θα μεταφυτευθούν από την Εταρεία Ανάπλασης Α.Ε. σε χώρους πρασίνου πλησίον της εν λόγω πλατείας».

Η εταιρεία αναφέρει ακόμα ότι «σέβεται δηλαδή τον αρχικό σχεδιασμό και τον εμπλουτίζει με τις απαιτήσεις και τα νέα δεδομένα της υπόγειας παρουσίας σταθμού μετρό», ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το έργο κράτησε ιδιαίτερα μακρύ χρονικό διάστημα (8 μήνες) από 02.02.2017 έως 06.10.2017 ενώ δεν υποβλήθηκε στο πλαίσιο αυτής οποιαδήποτε αντίρρηση για την κατασκευή του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων».

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: «Πεθαίνει το μωρό!» – Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού που μετέφερε το βρέφος (videos)

Αίθριος ο καιρός σήμερα, κακοκαιρία εξπρές την Τετάρτη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα