Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν το χαρτί του Κοτσακά για τις διαγραφές και τον… Κόκκαλη στις Βρυξέλλες – Πώς ο Σημίτης «ξέχασε» τον Μητσοτάκη

Καλημέρα σας

Περίεργα πράγματα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς θα συμβεί στην κεντρική επιτροπή το σαββατοκύριακο και αδυνατώ.

Για την ακρίβεια κανένας δεν ξέρει με σιγουριά.

Υποτίθεται ότι το συλλογικό όργανο του κόμματος θα ασχοληθεί με τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών που έχει ζητήσει ο Κασσελάκης.

Αλλά ακόμα είναι θολά τα πράγματα.

Διότι, λέει, η επιτροπή δεοντολογίας, που είναι αρμόδια για τις διαγραφές, έλαβε μεν απόφαση να παραπέμψει το θέμα στην

κεντρική επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει από κει μία γνωμοδότηση, αλλά συγκεκριμένη εισήγηση δεν έκανε.

Κανονικά, λέει, θα έπρεπε να συνεδριάσει η επιτροπή δεοντολογίας και να εξετάσει αναλυτικά κάθε περίπτωση και να πει στην κεντρική επιτροπή για ποιόν ή ποιους από τους 4 (Σκουρλέτης, Φίλης, Βίτσας, Τζουμάκας) εισηγείται ποια ποινή από τις δύο, διαγραφή ή αναστολή της ιδιότητας του μέλους για ένα χρόνο.

Αυτό το νόημα έχει η παραπομπή στην κεντρική επιτροπή, όπως ορίζει και το καταστατικό άλλωστε.
Και ενώ είναι ημέρα Τρίτη σήμερα, μαθαίνω ότι ουδείς γνωρίζει πού είναι και τι λέει το… χαρτί το παραπεμπτικό που υποτίθεται έστειλε ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας Αντώνης Κοτσακάς στη γραμματέα της κεντρικής επιτροπής Ράνια Σβίγκου.

Έστειλε, δεν έστειλε και τι λέει αυτό το χαρτί; Ερωτήματα που μένουν αναπάντητα στο ευρύ κομματικό κοινό, ακόμα και στο στενό της Κουμουνδούρου!

Εκτός κι αν το έστειλε με το ταχυδρομείο και όλοι ξέρουμε πόσο αργούν τα ταχυδρομεία – σκεφτείτε ότι εκείνο το δέμα στο Ναυαγό, ο Τομ Χάνκς το πήγε μετά από τέσσερα χρόνια!

Τουλάχιστον με το ταχυδρομείο μπορεί να φτάσει κάποια στιγμή. Φανταστείτε να το έστειλε με… φαξ. Κι ό,τι πιο κοντινό έχει μείνει σε φαξ πλέον, είναι η πόλη… Σφαξ στην Τυνησία – ποιος να τρέχει τώρα μέχρι εκεί κάτω να βρει το χαρτί του Κοτσακά;

Πάντως στην περίπτωση που δεν διαγραφούν οι «4», αλλά ψάχνουν οι «κυανόκρανοι», που είναι και με την ηγεσία και με τους πολέμιους της ηγεσίας, τι τιμωρία θα τους βάλουν εναλλακτικά, ιδέες υπάρχουν:

1.Να τους μαλώσουν με αυστηρή σύσταση «μην το ξανακάνετε»! Σε πιο άγρια εκδοχή, θα τραβιέται, για λίγο όμως και το αυτί.

2.Να μείνουν στη γωνία της αίθουσας με πρόσωπο στον τοίχο για μία ώρα – όποιος κριθεί για πιο σοβαρό παράπτωμα να έχει και το ένα πόδι σηκωμένο. Εναλλάξ όμως τα πόδια, μην έχουμε τραυματισμούς.

3.Να γράψουν στο τετράδιο 100 φορές «δεν θα το ξανακάνω αυτό στον σύντροφο Στέφανο». Αυτό το «σύντροφος» θα πονέσει!

Με λίγα λόγια και πέρα από το χιούμορ, κάποιοι δήθεν «ενωτικοί» την έχουν δει… Ιονέσκο. Πάνε να κάνουν την κεντρική επιτροπή, θέατρο του παραλόγου και τον Κασσελάκη ένα αρχηγό «έμφυτα χωρίς νόημα», που θα έλεγε και ο Καμύ.

Βλέπετε εδώ το ρήγμα είναι βαθύ. Όπως έλεγε στη στήλη κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην υπόθεση των διαδικτυακών τρόλ «είναι δυνατόν να παραμείνει στο κόμμα, στέλεχος που πήγε το… κόμμα και τον πρώην αρχηγό του στη δικαιοσύνη;».

Σημειωτέον και θα μου το θυμηθείτε. Μην εκπλαγεί κανείς εάν ακουστεί από τη μεριά της δικαιοσύνης καμιά έρευνα για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης». Έτσι όπως εξελίσσεται η ιστορία με τα τρολ, τίποτα δεν αποκλείεται, έχει δεν έχει πραγματική βάση.

Τι θα κάνει ο Κόκκαλης

Ο Κασσελάκης επισκέπτεται σήμερα τις Βρυξέλλες. Θα «επικοινωνήσει» το θέμα με το σκάνδαλο των υποκλοπών σε ευρωπαϊκά φόρα, αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο… εσωκομματικό.

Για την ακρίβεια και χωρίς περιστροφές, όλοι αναμένουν εάν στη βραδινή συνάντηση που θα έχει με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστεί ο ευρωβουλευτής του κόμματος Πέτρος Κόκκαλης. Τον οποίο πολλοί εμφανίζουν έτοιμο να ηγηθεί νέου κόμματος, με τη συμμετοχή αριστερών αντιφρονούντων.

Εάν απουσιάσει θα οργιάσουν κι άλλο οι φήμες, αλλά κρατάω μικρό καλάθι σε αυτά.

Ο Σημίτης ξέχασε

Απ’ όλα είχε η χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη. Περίπου κάθε 10 χρόνια μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία γίνεται και κάποια μεγάλη εκδήλωση για το έργο του.
Είχε συγκίνηση και πολύ κόσμο το χθεσινό event.

Είχε σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ, είχε και δεξιούς.

Κάποιοι περίμεναν και τον Κασσελάκη – του είχαν κρατήσει καρέκλα με το όνομά του- αλλά φευ, η αναμονή αποδείχθηκε μάταιη. Δεν ξέρω πώς είχαν αυτή την εντύπωση περί «Κασσελάκη coca cola» – που πάει σε όλα – αλλά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίστηκε. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά μπερδεύτηκαν κάποιοι και έγραφαν για παρουσία του στην εκδήλωση.

Ο Σημίτης πάντως ήταν εμφανώς συγκινημένος. Τόσο που ξέχασε, στις ευχαριστίες του στο τέλος της ομιλίας του, να αναφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τον οποίο πάντως είχε θερμή χειραψία στην έναρξη της εκδήλωσης.

Συμβαίνουν αυτά στις ζωντανές μεταδόσεις, που λένε και τα κανάλια.

Διαβάστε επίσης:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επικοινωνία Μπλίνκεν – Μητσοτάκη: Κοινός στόχος Ουάσιγκτον-Αθήνας η σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο

Ένα βήμα πριν τη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ: O Τσακαλώτος προανήγγειλε αποχώρηση – «Δύσκολο να επιστρέψει η περηφάνεια»

Το απρόθυμο τανγκό Κασσελάκη – Ανδρουλάκη, το σχόλιο Μητσοτάκη για τον καβγά Κικίλια – Παπαδημητρίου και η ράθυμη Επιτροπή Ανταγωνισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Κοτσακά, … Κόκκαλη, Βρυξέλλες – Πώς, Σημίτης, Μητσοτάκη,syriza, kotsaka, … kokkali, vryxelles – pos, simitis, mitsotaki