Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Οι δύο πεντάδες υποψηφίων που ξεχωρίζουν και η άνοδος της Λατινοπούλου

Με βάση τα τελευταία γκάλοπ που έχει στα χέρια της η Νέα Δημοκρατία έχουν ξεχωρίσει οι δύο πρώτες πεντάδες από τους 42 υποψηφίους που βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο Γιώργος Αυτιάς, η Ελίζα Βόζεμπέργκ, ο Πύρρος Δήμας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Φρέντι Μπελέρης αποτελούν την πρώτη πεντάδα.

Με βάση τα focus groups στην πρώτη θέση εναλλάσσονται

η Ελίζα Βόζεμπέργκ και ο Γιώργος Αυτιάς. Για την τρίτη θέση παλεύουν ο Πύρρος Δήμας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενώ τις τελευταίες μέρες η υποψηφιότητά του Φρέντι Μπελέρη που είχε «καθήσει» δείχνει να έχει δυναμική.

Στη δεύτερη πεντάδα έχουμε ανατροπές καθώς εισέρχονται ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Βούλα Πατουλίδου.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας φαίνεται να είναι πρώτος στην δεύτερη πεντάδα, η Ελεονώρα Μελέτη παλεύει με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει σημαντική άνοδο.

Δυναμική εμφανίζει και η υποψηφιότητα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ενώ είσοδο στην δεκάδα με προοπτικές κάνει και η Βούλα Πατουλίδου.

Εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογή 9 ευρωβουλευτών τότε θα δοθεί σκληρή μάχη για το ποιος θα μείνει εκτός εκλογής.

Όσον αφορά τα ποσοστά των κομμάτων με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Πειραιώς η Νέα Δημοκρατία κινείται λίγο πάνω από το 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στο 16,5%, το ΠΑΣΟΚ στο 13,5% ενώ τις τελευταίες μέρες δυναμική παρουσιάζουν η Αφροδίτη Λατινοπούλου (με το σχήμα Φωνή Λογικής) αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος (με το κόμμα Δημοκράτες).

Η κ. Λατινοπούλου φαίνεται να παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων που ψήφισαν τους Σπαρτιάτες αλλά και ψηφοφόρους από τον Κυριάκο Βελόπουλο και λιγότερους από τη Νίκη.

Εάν η δυναμική αυτή συνεχιστεί στην Πειραιώς δεν αποκλείουν η κ. Λατινοπούλου να κόψει το νήμα του 3% και πιθανόν να εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Παρόμοιες πιθανότητες δίνουν και στον Ανδρέα Λοβέρδο το κόμμα του οποίου επίσης τις τελευταίες μέρες εμφανίζει μια δυναμική στις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε επίσης

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Ανακοινώνει το επίσημο πρόγραμμα της Διεθνούς Διάσκεψης – Ποιοι υψηλοί προσκεκλημένοι αναμένονται στην Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Με σύνθημα «αξίζουμε περισσότερα» ξεκινά η καμπάνια του του Κινήματος – Τα μηνύματα Ανδρουλάκη 

Ευρωεκλογές: Η σιωπή Καραμανλή και Σαμαρά και οι κρούσεις από την οικογένεια Μπελέρη

Keywords
Τυχαία Θέματα