Ευρωεκλογές: Ο φόβος της κυβέρνησης για ηχηρό μήνυμα και το σταυρόλεξο του ανασχηματισμού

Τρεις εβδομάδας πριν από τις κάλπες του Ιουνίου και στην κυβέρνηση ήδη έχουν αρχίσει τα σενάρια για την επόμενη μέρα των εκλογών και για το πως θα διαβάσει ο πρωθυπουργός το μήνυμα που θα του στείλουν οι πολίτες. 

Για να είμαστε πιο ακριβείς από τώρα έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι λάτρης των αλλαγών στην κυβέρνηση του. 

Πολλές φορές άλλωστε έχουν κυκλοφορήσει σενάρια για αλλαγές προσώπων και υπουργείων και στο τέλος τα πράγματα παραμένουν

απελπιστικά ίδια.

Ωστόσο την συγκεκριμένη στιγμή οι πληροφορίες θέλουν κάποια στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου να εισηγούνται από τώρα στον πρωθυπουργό τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς θεωρούν ότι τα μέχρι τώρα μηνύματα από την εκλογική διαδικασία στέλνουν σαφή μηνύματα στην ΝΔ. 

«Γαλάζια» στελέχη ισχυρίζονται μάλιστα πριν ο πρωθυπουργός βάλει το δίλημμα της σταθερότητας το οποίο φαίνεται ότι πιάνει στους ψηφοφόρους, το κυβερνητικό κόμμα είχε κατρακυλήσει στο 27%.

Οι ίδιοι άνθρωποι συνδέουν τις αλλαγές στην κυβέρνηση με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων τα οποία δείχνουν ότι σχεδόν το 80% των πολιτών είναι δυσαρεστημένο από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα θέματα της ακρίβειας. 

«Οι αλλαγές που θα γίνουν θα πρέπει να είναι στοχευμένες στην καθημερινότητα των πολιτών» υποστηρίζουν στελέχη της Πειραιώς αν και παραδέχονται ότι δεν υπάρχει πλέον μεγάλος πάγκος στην ΝΔ. 

Όπως επισημαίνουν ακόμα θα πρέπει να αξιοποιηθεί και το μήνυμα που στέλνουν πολλά στελέχη της ΝΔ τα οποία διαφωνούν με την διεύρυνση. 

Είναι δε γνωστό τόσο από το Σαμαρικό στρατόπεδο όσο και από το Καραμανλικό ότι υπάρχουν γκρίνιες για την αξιοποίηση στελεχών από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, ενώ όλο το τελευταίο διάστημα δεν έχει αναδειχθεί ούτε ένα στέλεχος της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ. 

Το 33% που έχει θέσει ως πήχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα καλό ποσοστό για το κυβερνών κόμμα σε σχέση με το 41% των εθνικών εκλογών είναι ένα τεράστιο ταρακούνημα και σαφώς ένα ηχηρό μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πάει καλά. Και αυτό γιατί οι ψηφοφόροι -είτε το θέλει η κυβέρνηση είτε όχι θα συγκρίνουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τις εθνικές εκλογές

Την ίδια στιγμή, η πεποίθηση που υπάρχει στους πολίτες ότι έγινε κακός χειρισμός σε ό,τι αφορά το θέμα των Τεμπών περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και δημιουργεί μία πολύ κακή εικόνα για την κυβέρνηση. 

Θέμα που έχει μπερδέψει τους ψηφοφόρους είναι και η Συμφωνία των Πρεσπών αφού από την η κυβέρνηση εμφανίζεται για κακή συμφωνία και από την άλλη ο πρωθυπουργός ζητά την συνδρομή των Ευρωπαίων για την εφαρμογή της. 

Για να αλλάξει λοιπόν αυτό το κλίμα στην κοινωνία – ένα κλίμα που μπορεί να εκφραστεί τώρα μέσα από την αποχή, αλλά μελλοντικά μπορεί να γίνει αρνητική ψήφος- θα πρέπει ο πρωθυπουργός να δείξει ότι έχει πάρει το μήνυμα που του στέλνουν οι ψηφοφόροι του. Αλλιώς…

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από Γιαννιτσά: «Στις Ευρωεκλογές να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής»

Συνάντηση Κασσελάκη με ποντιακές οργανώσεις – «Πάγια διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η αναγνώριση της Γενοκτονίας»

Ευαγγελισμός για VIP: Έκθετη η κυβέρνηση – Ποιος είναι ο διοικητής που διέταξε διαλογή ασθενών και τα… παρακάλια στον Πολάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωεκλογές,evroekloges